Cruiseturisme:

Diarésjokk på cruise

Plutselig ble både passasjerer og mannskap på cruiseskipet akutt dårlige.

MATFORGIFTET: Det ble plutselig kaos på cruiseskipet «Queen Victoria» da passasjerer og gjester fikk diaré og begynte å spy. Foto: James D Morgan / REX / NTB

MATFORGIFTET: Det ble plutselig kaos på cruiseskipet «Queen Victoria» da passasjerer og gjester fikk diaré og begynte å spy. Foto: James D Morgan / REX / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22. januar ble passasjerer og ansatte akutt syke på cruiseskipet «Queen Victoria», melder CNN.

Der ble 139 av personene om bord plutselig rammet av diaré og spysyke, ifølge US Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Passasjerene er på et 107-netters cruise med Cunard Cruise Line, som kastet loss fra Southampton i England 11. januar i år.

Elleve dager seinere var de i Fort Lauderdale-havna, som ligger i delstaten Florida i USA. Det var der den dramatiske hendelsen utspilte seg.

Ble isolert

Ifølge rapporten var det 123 passasjerer og 16 besetningsmedlemmer som ble syke.

KAST DISSE: Har du noen gang opplevd å se at badelekene har utviklet et bakterielag på innsiden? Da bør du kaste dem, ifølge ekspertene. Video: Celina Stamper Vis mer

Cruiserederiet isolerte passasjerene og mannskapet da de ble dårlige, og innførte strengere rengjørings- og desinfeksjonsarbeid.

Årsaken til sykdommen er ikke kjent, ifølge CDCs rapport.

- Aktivert umiddelbart

- Vi bekrefter at et lite antall gjester hadde symptomer på mage- og tarmsykdommer om bord på «Queen Victoria», sier en talsperson for Cunard Cruise Line til CNN.

- Mannskapet aktiverte umiddelbart helse- og sikkerhetsprotokoller for å sikre velværen til alle gjester og mannskap om bord. Tiltakene har vært effektive, fortsetter de.

Videre på reisen skal cruiseskipet til Aruba, Guatemala, Cabo San Lucas, San Francisco og Hawaii.

Totalt er det 1824 passasjerer og 967 besetningsmedlemmer om bord.