Lockout: - Møt som normalt

Flyselskapene ber reisende troppe opp som vanlig, til tross for lockouten i flybransjen.

MØT OPP: Har du planer om å reise med fly søndag, er det bare å møte opp som vanlig. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MØT OPP: Har du planer om å reise med fly søndag, er det bare å møte opp som vanlig. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Den varslede lockouten fra NHO trådte i kraft ved midnatt. 450 flyteknikere fra NFO blir nektet å komme på jobb, og flyselskapene går en usikker søndag i møte.

Arbeidskonflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) trappes dermed kraftig opp.

– Vi er lei oss for at våre og Riksmeklers gjentatte forsøk på å finne en løsning på konflikten er blitt avvist av flyteknikerne i NFO. Avstanden er veldig stor, og kravet fra NFO er langt utover det man har blitt enig med andre yrkesgrupper i samfunnet om, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

Lockouten innebærer at 450 flyteknikere fra NFO nektes å komme på jobb. Den rammer også ambulanseflytjenesten i nord – noe som potensielt kan føre til fare for liv og helse.

Tvungen lønnsnemnd kan tvinge seg på

Det vil i så fall trolig føre til at staten raskt griper inn og avblåser streiken med såkalt tvungen lønnsnemnd.

Luftambulanseflyselskapet Babcock har søkt om dispensasjon i flyteknikerkonflikten i tilfelle lockout, men fikk lørdag avslag fra NHO.

Babcock, som drifter ambulanseflytjenesten i Norge, sier de tar beslutningen til NHO Luftfart om avslag på dispensasjonssøknaden til etterretning. De har informert sin oppdragsgiver Luftambulansetjenesten HF om at en lockout fra midnatt vil redusere deres mulighet til å ivareta beredskapen med ambulansefly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer