Populær turistby:

Slår alarm

I mars var den thailandske feriebyen Chiang Mai verdens mest forurensede. Nå uteblir turistene.

FERIEPARADIS: Antallet turister som besøker den vakre byen Chiang Mai, har blitt halvert siden før coronapandemien. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP
FERIEPARADIS: Antallet turister som besøker den vakre byen Chiang Mai, har blitt halvert siden før coronapandemien. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP Vis mer
Publisert

Den nordthailandske byen Chiang Mai er kjent for sin vakre fjellutsikt. Hvert år strømmer millioner av turister til for å oppleve det sceniske synet.

Det er bare ett problem. Man kan ikke lenger se fjellene.

Dette som følge av kraftig luftforurensning. Forrige måned var luftforurensningen i ferieparadiset den verste i verden, ifølge den globale indeksen IQAir.

Nå har antallet turister som besøker byen, blitt nær halvert, skriver CNN.

Advarer mot å gå ut

Forurensingen i Chiang Mai er 19 ganger høyere enn det som anbefales av WHO.

Mandag denne uka gikk lokale myndigheter ut og advarte innbyggerne mot å tilbringe tid utendørs. De har tidligere oppfordret til bruk av munnbind for å unngå å puste inn farlige partikler.

Disse advarslene går også utover turismen i byen, som er Thailands tredje største.

Før coronapandemien besøkte omkring 10,8 millioner turister byen årlig. Antallet hotellreservasjoner har nå gått ned med 45 prosent.

Til sammenlikning var den ventet å være på mellom 80 og 90 prosent av full kapasitet. Dette i forbindelse med den thailandske høytida Songkran, som feires denne uka.

Skyldes skogbrann

Årsaken til den dårlige luftkvaliteten skal blant annet være skogbranner og brenning av søppel. Flere steder i Thailand har blitt rammet av alvorlig luftforurensning de siste månedene.

Ifølge avisa Bangkok Post har nærmere to millioner mennesker søkt helsehjelp som følge av luftforurensningen.

- Hold dere innendørs, lukk vinduene og slå på klimaanlegg eller renseapparater som kan filtrere støvpartikler, oppfordrer Dr. Bannakit ved Maharaj Nakorn Chiang Mai sykehus.

Bare i Chiang Mai har over 12 500 blitt innlagt på sykehus hittil i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer