Populær turistby:

Slår alarm

I mars var den thailandske feriebyen Chiang Mai verdens mest forurensede. Nå uteblir turistene.

FERIEPARADIS: Antallet turister som besøker den vakre byen Chiang Mai, har blitt halvert siden før coronapandemien. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP
FERIEPARADIS: Antallet turister som besøker den vakre byen Chiang Mai, har blitt halvert siden før coronapandemien. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP Vis mer
Publisert

Den nordthailandske byen Chiang Mai er kjent for sin vakre fjellutsikt. Hvert år strømmer millioner av turister til for å oppleve det sceniske synet.

Det er bare ett problem. Man kan ikke lenger se fjellene.

Dette som følge av kraftig luftforurensning. Forrige måned var luftforurensningen i ferieparadiset den verste i verden, ifølge den globale indeksen IQAir.

Nå har antallet turister som besøker byen, blitt nær halvert, skriver CNN.

Advarer mot å gå ut

Forurensingen i Chiang Mai er 19 ganger høyere enn det som anbefales av WHO.

Mandag denne uka gikk lokale myndigheter ut og advarte innbyggerne mot å tilbringe tid utendørs. De har tidligere oppfordret til bruk av munnbind for å unngå å puste inn farlige partikler.

Disse advarslene går også utover turismen i byen, som er Thailands tredje største.

Før coronapandemien besøkte omkring 10,8 millioner turister byen årlig. Antallet hotellreservasjoner har nå gått ned med 45 prosent.

Til sammenlikning var den ventet å være på mellom 80 og 90 prosent av full kapasitet. Dette i forbindelse med den thailandske høytida Songkran, som feires denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.