U-yacht:

Undervannsluksus: - Blir aldri det samme

Uvær og høye bølger til sjøs er ikke lenger noe problem, om du har penger nok.

NAUTILUS: Et nederlandsk selskap har avduket interiøret til en superyacht-ubåthybrid, inspirert av Jules Vernes bokklassiker. Foto: U-Boat Worx/Officina Armare
NAUTILUS: Et nederlandsk selskap har avduket interiøret til en superyacht-ubåthybrid, inspirert av Jules Vernes bokklassiker. Foto: U-Boat Worx/Officina Armare Vis mer
Publisert

Glem tiden da luksusyachter var bildet på suksess til sjøs. De siste åra er det personlig undervannsbåt som gjelder for de som har penger nok i madrassen.

Og vi snakker ikke om klassiske ubåter slik vi kjenner dem fra filmer som «Jakten på rød oktober» og «Das Boot».

Periskopet er byttet ut med digre glasskupler. I tillegg er de gjerne utstyrt med myke seter, individuell aircondition, stereoanlegg og kjøleskap til å oppbevare champagnen.

På yacht-messa i Cannes i september i fjor, kunne imidlertid den nederlandske ubåt-produsenten U-Boat Worx presentere et helt nytt konsept:

U-yacht.

Eventyrfartøy

I Jules Vernes romanklassiker «En verdensomseiling under havet» (1870), tas vi om bord i den fantastiske undervannsbåten Nautilus. Under kommando av den mystiske kaptein Nemo, er det duket for en eventyrlig reise gjennom all verdens hav.

U-yacht-konseptet til U-Boat Worx har fått navnet Nautilus, oppkalt etter undervannsbåten i nevnte roman. Selv beskriver de det som «det ultimate eventyrfartøyet».

Når farkosten ligger i overflaten, skal den fungere på samme måte som en klassisk luksusyacht, utstyrt med soldekk, ferskvannsbasseng og bar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer