Super League:

Taper milliarder

Manchester United er en av fotballklubbene som har tapt mye penger på grunn av coronapandemien. Super League var et forsøk på å tjene dem tilbake. Nå har klubben trukket seg fra turneringen.

MILLARDTAP: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har tapt mye på pandemien. Foto: NTB
MILLARDTAP: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har tapt mye på pandemien. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Det handler kun om penger. Hvis du ser på økonomien til Manchester United, som spiller i Champions League, tjener de mellom 40 og 80 millioner pund (450-900 millioner norske kroner) på et godt år hvis de vinner turneringen.

Det sier Sky Sports News-reporter Kaveh Solhekol til Sky Sports, som mener flere av de største klubbene har blitt økonomisk hardt rammet av coronapandemien.

Nettopp på grunn av det kom også lanseringen av Super League, mener han.

Natt til mandag kom bekreftelsen på at tolv storklubber skal danne en ny Super League «så fort som mulig». Tirsdag kom nyheten om samtlige engelske lag trekker seg fra turneringen. Selv sier Super League at de skal revurdere prosjektet.

Siden forslaget ble offentliggjort er det mange som har uttrykt stor misnøye, og har ment at klubbene kun ble med for å styrke sin økonomiske-posisjon.

Enorme summer

De tolv klubbene som i utgangspunktet signerte en avtale var Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Arsenal, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus.

Ligaen skulle bestå av 20 lag. 15 av dem skulle være faste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.