Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Spår kraftig husleiehopp for studenter
Foto: Berit Roald / NTB

Spår kraftig husleiehopp for studenter

Ola Honningdal Grytten, professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges handelshøyskole, tror det blir et etterspørselsoverskudd etter pandemien.

Det skriver Khrono.

– Pandemien er over og studenter og arbeidsinnvandrerne er kommet tilbake til byene. Samtidig har det vært lav aktivitet på byggefronten. Dermed blir det et stort etterspørselsoverskudd, sier Grytten.

Grytten tror det blir et prishopp i husleie for studentene i august, og at situasjonen vil roe seg utover september og oktober.

(NTB)

Annonse
Russland snur: - Meningsløst
Foto: Reuters / NTB

Russland snur: - Meningsløst

Det er meningsløst for Russland å delta i en dansk undersøkelse av et objekt som er blitt funnet nær Nord Stream-rørledningen, sier landets president.

– Jeg synes ikke at det gir mening for oss å gå inn i dette nå, siden et av Nato-landene, Danmark, har orientert oss om at de allerede har undersøkt det, noe som betyr at situasjonen ikke er eksplosiv, sier Putin til den russiske statlige nyhetskanalen Rossija 24.

Nord Stream ble rammet av eksplosjoner i fjor. 26. september ble det påvist lekkasje på Nord Stream 2-rørledningen, rundt 20 kilometer sør for Bornholm. Dagen etter ble det funnet lekkasjer også på Nord Stream 1 nordøst for Bornholm. Til sammen ble det påvist fire lekkasjer av gass.

Fredag takket rørledningens eiere, Nord Stream 2 AG, ja til en invitasjon fra danke Energistyrelsen om å delta i å hente opp et ukjent objekt som ble funnet nær rørledningen.

Beslutningen høstet ros fra Putins talsmann Dmitrij Peskov, som takket Danmark for å ha invitert det russiskeide selskapet til å delta i bergingsarbeidet.

Putins nye uttalelse er knyttet til en diplomatisk henvendelse fra Danmark til Russland. Han sier at invitasjonen ikke var rettet til russiske myndigheter.

– Det ble sagt at de er klare til å invitere Nord Stream-selskapet, hvis eneste aksjonær er Gazprom, men det blir stadig vekk sett på som et internasjonalt, utenlandsk selskap, fordi det er registrert i Sveits. Men de trenger ikke hjelp fra russiske spesialister, sier Putin ifølge Tass.

(NTB)

Annonse
Raser etter sparking: - Helt latterlig!

Raser etter sparking: - Helt latterlig!

Tidligere denne uka fikk sjefen for Disney-studioet Marvel VFX, Victoria Alonso, sparken, skriver Deadline.

Det er foreløpig ikke bragt helt på det rene hva som er bakgrunnen for den plutselige sparkingen, men det har gått flere rykter.

Enkelte medier mener det dreier seg om jobben hennes om å lage nytt Marvel-innhold. Andre kilder mener det handler om at Alonso har vært svært frittalende forkjemper for mangfold i Disney, og sågar har kritisert Disney-ledelsen offentlig.

Noen mener sparkingen kan knyttes til uttalelser hun har kommet med i forbindelse med et filmprosjekt «Argentina, 1985», som er utenfor Disney-regi, skriver Variety.

Fredag gikk Alonsos advokat kraftig ut The Walt Disney Company.

«Ideen om at Victoria ble sparket på grunn av en håndfull intervjuer om et et personlig prosjekt om menneskerettigheter og demokrati, som ble nominert til en Oscar og som hun har fått Disneys velsignelse til å jobbe på, er helt latterlig», heter det i uttalelsen fra advokat Karyn McCarthy.

«Victoria, en skeiv latino, som hadde motet til å kritisere Disney, ble tvunget til taushet. Hun ble sagt opp da hun nektet å gjøre noe hun mente var forkastelig. Disney og Marvel tok en veldig dårlig avgjørelse, som vil få alvorlige konsekvenser».

Det «forkastelige» skal blant annet ha med en uenighet med en Disney-sjef å gjøre.

Disney på sin side avviser påstandene fra Alonsos forsvarer.

- Det er uheldig at Victoria deler et narrativ som utelater flere nøkkelfaktorer rundt hennes avgang, inkludert et klart kontraktsbrudd og et direkte brudd på selskapets retningslinjer, sier en talsperson for Disney.

Annonse

Kystvakt avfyrte varselskudd mot norskeid skip

Libyas kystvakt har avfyrt et varselskudd mot det norskeide skipet «Ocean Viking», skriver VG.

- Kystevakten kjørte i området rundt båten, og det ble fyrt av skudd i lufta, sier daglig leder i Hoyland Offshore, Trym Jacobsen.

Situasjonen skal ikke ha vært truende, men skipet trakk seg uansett ut av området. Det er uvisst hvorfor kystvakta avfyrte varselskudd.

«Ocean Viking» drives av SOS Méditerranée Switzerland, som har lagt ut video av hendelsen på Twitter.

På videoen kan man seg kystvakta komme kjørende mot skipet, og man kan også høre flere skudd.

«Kystvakta kom farlig nær vårt fartøy, og truet vår besetning og skjøt skudd i lufta. 'Ocean Viking' forlot stedet fordi sikkerheten til mannskapet ble kompromittert», skriver SOS Méditerranée Switzerland.

Ifølge SOS Méditerranée Switzerland skal de hele ha skjedd mens det var en båt i havsnød i området, og flere folk skal ha havnet i vannet.

Et fly fra redningsorganisasjonen Sea-Watch International skal ha sett flere folk i vannet.

«Dette skjedde mens den libyske kystvakta gjennomførte sin voldelige avskjæring. Rundt 80 personer ble returnert Libya med tvang», skriver SOS Méditerranée Switzerland.

Norskeide «Ocean Viking» opererer i Middelhavet, der de redder båtmigranter.

Oppdateres

Annonse