Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Trond Mohn vil starte kjernekraftverk i Norge
Foto: NTB

Trond Mohn vil starte kjernekraftverk i Norge

Milliardær Trond Mohns selskap står som hovedaksjonær til et selskap som vil bygge kjernekraftverk i Norge, skriver VG.

Styreleder Jonny Hesthammer i selskapet, som har navnet Norsk Kjernekraft AS, bekrefter det til avisa.

- Dette er startet etter flere år med analyser, av om det er realistisk at vi klarer å gjennomføre dette på ti til femten år. Deretter om det er noe Norge trenger og noe det vil være politisk vilje for, sier han til VG.

Det har ikke vært kommersiell drift av kjernekraft i Norge tidligere.

Børsen oppdaterer saken

Annonse
Var verdens rikeste et øyeblikk
Foto: AP / NTB

Var verdens rikeste et øyeblikk

Siden september i fjor har Elon Musk tronet på lista over verdens rikeste. Onsdag fikk imidlertid topplasseringen et nytt navn - Louis Vuitton-sjef Bernard Arnault.

Det skyldtes et brått fall i askjeverdiene til Musk. Det tok imidlertid ikke mange minuttene før Tesla-gründereren og Twitter-eieren tok tilbake førsteplassen.

Arnault er er ifølge Forbes verdt om lag 185,7 milliarder dollar. I skrivende stund er det «bare» 100 000 millioner unna Musks 185,8 milliarder dollar.

Annonse
Millionbot
Foto: Michel Spingler / AP / NTB

Millionbot

Franske myndigheter gir netthandelsgigant Amazon en bot på 3,3 millioner euro for treg oppdatering av kontrakter med tredjeparter som annonserer på plattformen.

I en uttalelse sier den franske markeds- og forbrukermyndigheten (DGCCRF) at den i desember 2021 beordret Amazon til å rette opp i en «betydelig ubalanse i kontraktsbetingelser» som kommer selskapet til gode.

Amazons frist løp ut 22. mars, og selskapet bøtelegges 90.000 euro per dag etter det. Totalsummen på 3,3 millioner euro tilsvarer like under 35 millioner kroner.

Det amerikanske selskapet er allerede ilagt bot på 4 millioner euro av en domstol i Paris i 2019 for det DGCCRF mener er urettferdige vilkår i kontraktene med tredjepartene.

Nye uregelmessigheter er avdekket i en ny granskning etter det, legger DGCCRF til.

En Amazon-talsmann sier at selskapet stadig er uenige med DGCCRFs konklusjoner, avgjørelser og den relevante straffen, og bestrider hver av dem i retten.

(NTB)

Annonse
Kampanje: XXL-sjefen går av
Foto: Terje Pedersen / NTB

Kampanje: XXL-sjefen går av

XXL Norges sjef Stine Trygg-Hauger går av etter to år i stillingen, melder Kampanje.

- Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail, sier hun til bransjenettstedet.

Trygg-Hauger startet som administrerende direktør i XXL Norge sommeren 2021.

I mai neste år skal veien gå videre til stillingen som kjededirektør i Vinmonopolet.

Annonse
TV-pastor med millioninntekt
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

TV-pastor med millioninntekt

Den omdiskuterte TV-pastoren Jan Hanvold hadde en inntekt på drøye 1,7 millioner kroner i 2021, ifølge skattelistene.

Hanvold er en norsk predikant, mediemisjonær og forretningsmann. Han har blant annet grunnlagt den kristne TV-kanalen Visjon Norge og har vært involvert i flere andre kristne mediebedrifter som Vision Bibel Center.

Hanvold har tjent gode penger på kanalen Visjon Norge, som i hovedsak er finansiert av gaver fra seerne.

Tidligere i år solgte Hanevold enda en av sine private eiendommer, til en salgssum på 9,2 millioner kroner. Kjøper var hans egen kanal, Visjon Norge, ifølge NRK.

Hanvold har ved flere anledninger cashet inn ved å selge eiendom i Visjon Norge-systemet.

Sommeren 2019 ble Visjon Norges lokaler i Drammen solgt til den svenske boligutvikleren Boverian. Selger var eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 as. Hanvold og kona Inger eide snaut 20 prosent av aksjene, skriver NRK.