Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Detur-kaoset: Norsk gigant tar grep
Terje Berge er kommersiell direktør i FINN reise. Foto: Caroline Roka/FINN.

Detur-kaoset: Norsk gigant tar grep

Finn Reise, Norges største uavhengige reiseformider, pauser salget av reiser med Detur på grunn av all usikkerheten om situasjonen.

Dette opplyser kommersiell direktør Terje Berge til flysmart24.

Flere skandinaviske medier melder om mye trøbbel for turister som har bestilt reise gjennom Detur.

Selskapet har kansellert reiser på svært kort varsel, til flere norske, svenske og danske turisters fortvilelse.

Hva som egentlig er situasjonen for selskapet har skapt full forvirring. Fredag varsler selskapet at alle charterturer er avlyst ut året.

Detur skriver i en epost til Børsen at de har opplevd en rekke utfordringer den siste tida. Blant annet knyttet til pandemien, streiker ved flyplasser, prisøkninger og svakere valutakurser. De trenger derfor en «gjenoppstarting» av selskapet.

- Da dette innebærer endringer i organisasjonen og i organisasjonens prosesser, vil produksjons- og driftsaktiviteter midlertidig bli satt på pause i en periode. Resten av chartersesongen 2022 vil bli kansellert.

- Vi beklager ulempene og problemene dette kan medføre de reisende, nå som reiser ikke vil bli operert, skriver Detur.

Les hele saken

Skandinaviske turister raser

Annonse
Facebook-kontoret i Norge legges ned
Foto: AP / NTB

Facebook-kontoret i Norge legges ned

Meta, eieren av Facebook, legger ned salgskontoret i Norge, skriver E24.

Meta kunngjorde forrige måned masseoppsigelser i selskapet. Norge-kontoret berøres av dette. Det er PR-byrået Släger som bekrefter dette overfor E24.

Børsen forsøkte gjentatte ganger, via både mail og telefon, å få kontakt med Rune Paulseth, sjef for Meta Norge, i forbindelse med masseoppsigelsene. Alle henvendelser forble ubesvart.

Annonse
Var verdens rikeste et øyeblikk
Foto: AP / NTB

Var verdens rikeste et øyeblikk

Siden september i fjor har Elon Musk tronet på lista over verdens rikeste. Onsdag fikk imidlertid topplasseringen et nytt navn - Louis Vuitton-sjef Bernard Arnault.

Det skyldtes et brått fall i askjeverdiene til Musk. Det tok imidlertid ikke mange minuttene før Tesla-gründereren og Twitter-eieren tok tilbake førsteplassen.

Arnault er er ifølge Forbes verdt om lag 185,7 milliarder dollar. I skrivende stund er det «bare» 100 millioner unna Musks 185,8 milliarder dollar.

Annonse
Millionbot
Foto: Michel Spingler / AP / NTB

Millionbot

Franske myndigheter gir netthandelsgigant Amazon en bot på 3,3 millioner euro for treg oppdatering av kontrakter med tredjeparter som annonserer på plattformen.

I en uttalelse sier den franske markeds- og forbrukermyndigheten (DGCCRF) at den i desember 2021 beordret Amazon til å rette opp i en «betydelig ubalanse i kontraktsbetingelser» som kommer selskapet til gode.

Amazons frist løp ut 22. mars, og selskapet bøtelegges 90.000 euro per dag etter det. Totalsummen på 3,3 millioner euro tilsvarer like under 35 millioner kroner.

Det amerikanske selskapet er allerede ilagt bot på 4 millioner euro av en domstol i Paris i 2019 for det DGCCRF mener er urettferdige vilkår i kontraktene med tredjepartene.

Nye uregelmessigheter er avdekket i en ny granskning etter det, legger DGCCRF til.

En Amazon-talsmann sier at selskapet stadig er uenige med DGCCRFs konklusjoner, avgjørelser og den relevante straffen, og bestrider hver av dem i retten.

(NTB)

Annonse
Kampanje: XXL-sjefen går av
Foto: Terje Pedersen / NTB

Kampanje: XXL-sjefen går av

XXL Norges sjef Stine Trygg-Hauger går av etter to år i stillingen, melder Kampanje.

- Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail, sier hun til bransjenettstedet.

Trygg-Hauger startet som administrerende direktør i XXL Norge sommeren 2021.

I mai neste år skal veien gå videre til stillingen som kjededirektør i Vinmonopolet.