Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Hevder han vil sende sønner i krig
LEDER: Ramzan Kadyrov i Tsjetsjenia. Foto: Musa Sadulayev / Ap / NTB

Hevder han vil sende sønner i krig

Mandag hevder Tsjetsjenia-leder Ramzan Kadyrov at han ønsker å sende tre av sine tenåringssønner til krigen i Ukraina.

- Akhmat, Eli og Adam er klar til å vise sine ferdigheter i området hvor den spesielle militæroperasjonen foregår. Jeg tuller ikke. Nå er det på tide at de skal få muligheten til å vise seg fram i kamp, noe jeg ønsker velkommen, skriver Kadyrov på Telegram.

I tillegg hevder han at sønnene skal ha påbegynt militærtreningen i tidlig alder, og at de skal være i stand til å håndtere en rekke våpen.

Kadyrov, som iblant omtales som «Putins pitbull», er kjent for sine oppsiktsvekkende uttalelser. Som for eksempel på lørdag, da han oppfordret Putin til å angripe Ukraina med såkalte taktiske atomvåpen.

Annonse
Irsk milliardbot til Meta etter databrudd
Foto: Tony Avelar / AP / NTB

Irsk milliardbot til Meta etter databrudd

Facebook-eier Meta er ilagt en bot på drøyt 2,7 milliarder kroner etter at opplysninger om over en halv milliard brukere lekket ut på et hackernettsted.

Det irske datatilsynet startet granskingen av saken i april 2021 for å se om den europeiske personvernforordningen GDPR og tilsvarende irske lover var brutt.

Tilsynet mener Meta ikke har gjort nok for å sikre seg mot lekkasjer av brukerdata, skriver Politico. I tillegg til boten på 265 millioner euro, er Meta pålagt flere tiltak for å sikre personopplysningene.

(NTB)

Annonse
Finanstopp døde i helikopterkrasj
DØD: Vjatsjeslav Taran. Foto: Libertex Group

Finanstopp døde i helikopterkrasj

Grunnlegger og styreformann i handels- og investeringsplattformen Libertex Group, Vjatsjeslav Taran, døde i en helikopterkrasj like utenfor Monaco fredag, melder selskapet selv i en pressemelding.

Han ble 53 år gammel.

Også den 35 år gamle helikopterpiloten døde i ulykka.

«Libertex Groups styre og selskapets ansatte vil utrykke sine mest hjertefølte kondolanser og sympati til Taran-familien», skriver selskapet.

«Vi vil savne Vjatsjeslav Taran mer enn ord kan uttrykke, og alle i Libertex vil for alltid være takknemlige for hva han oppnådde».

Monacair-helikopteret med Taran styrtet på Cote d'Azur i Frankrike mellom kommunene Villefranche-sur-Mer og Eze, som ligger mellom Nice og Monaco.

Selskapet beskriver Taran som en finansteknologi-gründer og forfatter, som hadde lang erfaring i finansindustrien. Han var russisk, men bodde de siste ti åra av sitt liv i Monaco.

I 1997 grunnla han det som etterhvert skulle bli Libertex Group. I tillegg til dette var han ifølge Nice Matin også opptatt av å hjelpe dem som ikke hadde så mye som ham.

Sammen med kona Olga grunnla han foreningen «Change One Life», en veldedig stiftelse hvis mål var å hjelpe barn på barnehjem.

I tillegg til kona etterlater finanstoppen seg tre barn.

Annonse
Banktopp har fått kreft
Foto: AFP / NTB

Banktopp har fått kreft

Toppsjef i storbanken Barclays, C.S. Venkatakrishnan, forteller mandag til sine ansatte at han er diagnostisert med lymfekreft.

- De gode nyhetene er at det ble oppdaget tidlig, med scanner og biopsier som bekreftet hvor det er lokalisert. Legene mener prognosene mine er utmerket, og at min tilstand er mulig å kurere med deres opplegg, står det i brevet fra ham, ifølge CNN.

Venkatakrishnan sier videre at behandlingen er ventet å ta mellom tolv og 16 uker. Banken skal styres som normalt, og han kommer til å være aktivt engasjert i det, opplyser han videre.

Annonse
Milliardærarving melder flytting til Sveits
Foto: Pecunia

Milliardærarving melder flytting til Sveits

Milliardærsønnen Thomas Neslein flytter til Sveits. Det melder E24.

Han er viseadministrerende direktør i eiendomsselskapet Pecunia, og sønn av milliardær Petter Neslein.

Ifølge nettstedet hadde han i 2021 en ligningsformue på over 500 millioner kroner.

I en SMS til E24 opplyser han at han tidligere har bodd i Lugano i Sveits, hvor han nå flytter igjen.