Kommer seg ikke ut
Oljefondet sliter fortsatt med å trekke ut sine investeringer fra Russland.
Kommer dårligst ut
SAS lover bot og bedring etter at de kommer dårligst ut i punktlithetsundersøkelse.
Røkke selger superbiler
Fikk ikke være med på flyttelasset til Sveits.
Konkurs: - Det er synd
Ekteparet Bjørn Einar Romøren (41) og Martine Romøren (35) har slått selskapet Lively Me AS konkurs.
Slår tilbake
Det har blåst kraftig rundt dagligvarebransjen. Nå vil Rema-sjef Ole Robert Reitan sette skapet på plass.

Orkla varsler dyrere varer: - Dessverre
Dagligvaregiganten Orkla økte inntektene i tredje kvartal, men varsler samtidig økte priser. Driftsinntektene endte på 14,8 milliarder kroner.
Orklas driftsinntekter endte i tredje kvartal på 14,8 milliarder kroner. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det kommer fram i Orklas kvartalsresultat som ble lagt fram torsdag.
Der kommer det også fram at resultatet før skatt var på 2,24 milliarder kroner, en fremgang på 29 prosent. Justert driftsresultat (EBIT) økte med 30 prosent og endte på 2,22 milliarder kroner.
- Orkla har gjennomført nødvendige prisøkninger for å kompensere for økte kostnader på våre innsatsfaktorer, sier konsernsjef Nils K. Selte.
Selte sier konsernet har et etterslep på sine innkjøpskostnader, og at de i hovedsak har inngått langsiktige kontrakter og opererer i mindre grad i det såkalte spotmarkedet.
- Vi ser nå at inflasjonen treffer bredbasert i hele verdikjeden, og kostnadsøkningene vil fortsette inn i 2023. Dessverre må vi foreta ytterligere prisøkninger, samtidig som vi vil iverksette nye tiltak for å redusere vår kostnadsbase, sier Selte.
Orkla har også besluttet å etablere en ny konsernstruktur og blir nå et industrielt investeringsselskap med tolv porteføljeselskaper.
- Orkla skal omdannes til å bli et ledende industrielt investeringsselskap. Vi vil ha en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene som aktive eiere samt arbeide gjennom selskapsstyrene, sier konsernsjefen.
(NTB)

Fortsatt skyhøyt over målet
Den såkalte PCE-inflasjonen falt til 5 prosent i USA i februar, ned fra 5,4 prosent måneden i forveien. Nedgangen er større enn ventet.
Kjerneinflasjonen sank ifølge PCE-målet (personal consumption expenditure) til 4,6 prosent, ned fra 4,7 prosent i januar, skriver Bloomberg.
Analytikere hadde på forhånd ventet at PCE-inflasjonen ville ligge på 5,1 prosent, mens den såkalte kjerneinflasjonen ifølge PCE-målet skulle være 4,7 prosent.
PCE-inflasjonen er det viktigste inflasjonsmålet USAs sentralbank bruker når den tar beslutninger om pengepolitikken.
(NTB)

Sier opp toppjobb
Jesper Berg sier opp som toppsjef i Finanstilsynet i Danmark.
Det opplyser Finanstilsynet på sine hjemmesider.
- Det har vært en fantastisk opplevelse å være leder for tilsynets 400 medarbedere i nesten åtte år. Men det er også en tøff jobb, som stiller store krav og sliter på en, sier Berg.
Han blir 64 år i april, og vil nå bruke mer tid med familien.
Ifølge tilsynet er Berg gått ut i påskeferie, og han har ingen flere kommentarer akkurat nå, melder blant andre Finans.
Prisene presses opp
Prisveksten kommer til å ende på 4,9 prosent i år, lyder det sist oppdaterte anslaget fra Teknisk beregningsutvalg (TBU).
Det er opp fra 4,8 i forrige anslag.
Inflasjonen landet på 5,8 prosent i fjor.
Teknisk beregningsutvalg ledes av SSB-direktør Geir Axelsen. Han har med seg medlemmer fra arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene, og TBU-tallene spiller derfor en viktig rolle inn i lønnsoppgjøret.
Forhandlingene mellom LO og NHO ble brutt i går. Oppgjøret går til mekling over påske.
Mens NHO krever at bedriftenes konkurranseevne ikke må svekkes, krever LO lønnstillegg som minst holder tritt med prisveksten. Så når TBU-tallene justeres opp, får det en direkte betydning for LOs krav i det pågående lønnsoppgjøret.