Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

USA forbyr salg av Huawei-produkter
Foto: Reuters/Benoit Tessier

USA forbyr salg av Huawei-produkter

Amerikanske myndigheter forbyr kinesiske kommunikasjons- og videoovervåkningsprodukter, fordi de mener de utgjør en trussel for nasjonal sikkerhet.

Markedsføring og import av slikt utstyr forbys også i USA.

Det opplyser amerikanske myndigheter i en melding.

Det omfatter alle produkter innen telekommunikasjon og videoovervåking fra Huawei og ZTE, og deres datterselskaper.

Selskapene Hytera, Hikvision og Dahua er også på amerikanernes svarteliste.

Annonse
Brudd i lønnsforhandlingene
LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Brudd i lønnsforhandlingene

Det er brudd i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO.

Oppgjøret går til mekling hos Riksmekler.

Det opplyser NHO i en pressemelding.


Les hele saken

Nær fristen: Treffer ikke alle

Annonse
Krever 10 millioner i søksmål
Foto: Oda

Krever 10 millioner i søksmål

I januar skrev Børsen at den nettbaserte kolonialbutikken Oda gikk til søksmål mot sin tidligere advokat ved Aabø-Evensen & CO Advokatfirma AS, samt forsikringsselskapet Tryg Forsikring.

Ingen av partene ønsket da å kommentere overfor Børsen.

I sluttinnlegget som er levert Oslo tingrett framgår det at Oda krever 10 millioner kroner i erstatning fra advokatfirmaet.

Konflikten bunner i leie av Odas lokaler i Lørenskog. Den gang Kolonial.no tok over lokalene etter Coop. Da Mattilsynet var på besøk i 2017 måtte gulvet repareres da bygget ikke fylte byggtekniske krav.

Oda saksøkte Coop for dette, men tapte i retten, og måtte betale en halv million i sakskostnader. Nå har selskapet altså saksøkt sin tidligere advokat for tapet i retten, da de mener kravet trakk ut i tid, og var foreldet da det ble tatt rettslige skritt.

«Det gjøres gjeldende at det var erstatningsbetingende uaktsomt av advokatfirmaet å ikke rådgi Oda til å ta fristavbrytende skritt før foreldelse inntrådte. Oda krever derfor at advokatfirmaet dekker tapet Oda har blitt påført ved at kravet mot Norsk Butikkdrift AS ble foreldet», står det.

Annonse
Milliardær om milliardær-stempel: - Urettferdig
Foto: AP / NTB

Milliardær om milliardær-stempel: - Urettferdig

Starbucks-gründer Howard Schultz er god for 3,7 milliarder dollar, ifølge Forbes. Det tilsvarer 38,8 milliarder norske kroner. Likevel er han ikke spesielt begreistret over milliardær-stempelet.

- Ja, jeg har milliarder av dollar. Jeg har tjent dem. Ingen ga dem til meg. Jeg har hele veien delt dem med Starbucks-folket. Milliardær-merkelappen er urettferdig, sier han under vitnemålet i kongressen onsdag, ifølge BBC.

Han ble grillet av senator Bernie Sanders, som beskylder Starbucks og Schultz for fagforeningsknusing, etter at ansatte i kaffekjeden de seineste åra har kjempet for å kunne organisere seg i fagforening.

Starbucks-ledelsen har hele veien kjempet mot fagforeningorganisering. I New York er selskapet saksøkt for å ha sparket en ansatt som forsøkte å organisere butikken i fagforening.

- Den fundamentale saken vi konfronterer i dag er hvorvidt vi har et system av rettferdighet som gjelder for alle, eller hvorvidt milliarderer og store selskaper kan bryte loven uten straff, sa Sanders under høringen.

Ifølge Financial Times skal diskusjonen de to mennene i mellom til tider være opphetet.

Annonse