Bedragerisiktet nordmann utleveres fra Litauen
Mannen i 40-åra har siden desember sittet varetektsfengslet i Litauen, siktet for grovt skattesvik, gjennom det politiet mener er et krimine..
Gladmelding til nordmenn
Lengter du etter varmere dager, sand mellom tærne og lyden av bølgeskvulp? Nå er det bare et spørsmål om tid før også de som har sitt første..
Knyttes til atomvåpen
Oljefondet skal ikke investere i selskaper som bidrar til produksjon av atomvåpen, men gjør det likevel, ifølge Den internasjonale kampanjen..
Nabobråk avgjort i retten: - Fornøyd
Fresh Fitness frifunnet etter uenighet om støy.
Vurderer søksmål: - Svineri
LO sverger til Foodora, og kan ende med å trekke den konkurrerende budtjenesteen Wolt for retten. Men også LO-toppene kan ha fått mat på dør..

Kraftig boligprisfall i november
Mandag presenterer Eiendom Norge boligprisstatistikken for november.
Fasiten viser at boligprisene fortsetter trenden fra oktober, med et fall på 2,2 prosent. Sesongjustert er nedgangen på 0,9 prosent.
Til sammenlikning falt boligprisene 1,9 prosent i oktober, der Oslo hadde det tyngste fallet på hele 3,2 prosent.
- Det kraftige fallet i boligprisene fortsatte i november. De siste tre månedene har boligprisene falt 6,5 prosent og enkelte områder har nå negativ 12 måneders vekst, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.
I november var det boligprisene i Bergen som opplevde størst nedgang, med et fall på 4,2 prosent. I Oslo falt prisene 1,3 prosent, mens prisene i Stavanger sank med 0,9 prosent.
- Med høyere rente er det ikke unaturlig at boligprisene korrigeres, men et stort boligprisfall vil få negative konsekvenser for norsk økonomi gjennom både lavere konsum og lavere boligbygging, fortsetter Lauridsen.

Greenpeace: Utslippene fra privatfly doblet i fjor
Utslippene fra privatfly i Europa ble mer enn doblet i fjor, viser en undersøkelse gjort på oppdrag fra miljøorganisasjonen Greenpeace.
Ifølge Greenpeace viser undersøkelsen at antallet flygninger med privatfly i Europa økte med 64 prosent i 2022, sammenlignet med året før.
Over halvparten av flygningene, 55 prosent, var på under 750 kilometer, og det gjennomsnittlige CO2-utslippet per flytur var på 5,9 tonn. Det tilsvarer en 23.000 kilometer lang kjøretur med bensinbil.
Greenpeace mener europeiske land og EU bør forby bruk av privatfly som et ledd i sin plan for å takle klimakrisen.
- Det er enormt urettferdig at rike mennesker kan ødelegge klimaet på denne måten, sier Thomas Gelin i Greenpeace.
- Forurensning som følge av luksussløsing må være den første som går, vi trenger et forbud mot private jetfly, sier han.
Flest privatfly var det i fjor i Frankrike, Storbritannia og Tyskland, og de tre mest populære destinasjonene for slike fly var Nice, Paris og Genève.
Den travleste ruten var mellom Paris og London der det i gjennomsnitt fløy ni privatfly daglig, til tross for at togforbindelsen mellom de to byene bare tar litt over 2 timer og at det går 14 tog daglig på strekningen.
(NTB)

Økning i hotellovernattinger også i februar
Antall hotellovernattinger økte med 19 prosent i februar i år sammenlignet med februar i fjor. Nivået er fremdeles noe lavere enn i februar 2020.
Totalt var det 2,1 millioner overnattinger på norske hotell, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem i februar i år, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).
Tallene viser at det var 1,5 millioner norske og 577.000 utenlandske hotellovernattinger i februar i år – som er en økning på henholdsvis 17 og 24 prosent fra februar 2022.
- Hotellene i storbyene bidro mest til oppgangen. Én av fem hotellovernattinger var i Oslo, og en annen femdel var i reiselivsregionene Bergensregionen, Trondheim og Romerike, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i SSB.
Oslo hadde den største økningen med over en dobling av utenlandske overnattinger sammenlignet med februar i fjor, mens norske overnattinger økte med 36 prosent.
Samtidig peker SSB på at sammenligningen med februar i fjor blir gjort med en måned der det fortsatt var pandemirestriksjoner ettersom de siste restriksjonene ble opphevet i midten av februar.
- Hotellene som var stengt i fjor, har vært i drift i år, understreker Aasestad.
Sammenlignet med februar 2020 var det 5,9 prosent færre norske hotellovernattinger og 13 prosent færre utenlandske i februar i år. (NTB)

Resultatfall
Torsdag 30. mars publiserer Reitan 2022-resultatene til Reitan Retail, herunder REMA 1000 Norge, REMA 1000 Danmark, Reitan Convenience og Uno-X Mobility.
Butikkomsetninga landet på 116 milliarder kroner i 2022, opp fra 104 milliarder året før, skriver Reitan Retail i en pressemelding.
Driftsinntekter endte på 94 milliarder mot 82 milliarder kroner, påvirket av inflasjon og oljepris, og godt hjulpet av dyktige og effektive kjøpmenn og ansatte, heter det videre.
Driftsresultatet gikk noe ned i perioden, til 3,6 milliarder kroner i 2022 fra 3,8 milliarder året før, mens resultat før skatt endte på 2,5 milliarder kroner mot 3,3 milliarder kroner i 2021.
Selskapet mener normalisering og økt aktivitet etter pandemien, samt stigende energipriser og global inflasjon, var de viktigste driverne for Reitan Retails virksomhet innen dagligvare, convenience og mobilitet i 2022.
- Samtidig som vi manøvrerte et krevende marked, fortsatte vi å styrke og fornye selskapet. Våre 43 500 kolleger jobbet målrettet for å sikre kritiske verdikjeder for mat og energi, samtidig som vi utviklet selskapet og skapte grunnlag for langsiktig verdiskapning, sier CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, i en pressemelding.
Han legger til:
- Jeg er både takknemlig og imponert over innsatsen fra alle våre dyktige kjøpmenn og medarbeidere som har manøvrert krevende markedsforhold og tøff konkurranse på en strålende måte, trygt forankret i våre felles verdigrunnlag og alltid med kunden som vår øverste sjef, sier Reitan.
Oppdateres.