Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Ektemannen skal ha tilstått
Foto: Zuma Press / NTB

Ektemannen skal ha tilstått

Fredag forrige uke ble EUs visepresident, Eva Kaili, pågrepet mistenkt for korrupsjon. Kailis ektemann ble pågrepet samtidig.

Belgiske medier har rapportert om at det skal ha blitt funnet poser med kontanter hjemme hos Kaili. Politiet har ransaket flere boliger og kontorer, samt beslaglagt mobiltelefoner og 600 000 euro i kontanter.

Korrupsjonsanklagene skal kunne knyttes til ulovlig lobbyvirksomhet for golfstaten Qatar.

Nå skal Kailis ektemann, Francesco Giorgi, ha tilstått å ha vært involvert i et korrupsjonsnettverk. Det skriver blant andre den belgiske avisa Le Soir.

Avisa skal ha fått tilgang til rettsdokumenter som angivelig viser at Giorgi skal ha tilstått å være innblandet i korrupsjonen. I avhør skal Giorgi ha sagt at jobben hans var å sørge for pengeutbetalingene til flere politikere.

Annonse
Fortsatt skyhøyt over målet
Foto: Reuters/Leah Millis/NTB

Fortsatt skyhøyt over målet

Den såkalte PCE-inflasjonen falt til 5 prosent i USA i februar, ned fra 5,4 prosent måneden i forveien. Nedgangen er større enn ventet.

Kjerneinflasjonen sank ifølge PCE-målet (personal consumption expenditure) til 4,6 prosent, ned fra 4,7 prosent i januar, skriver Bloomberg.

Analytikere hadde på forhånd ventet at PCE-inflasjonen ville ligge på 5,1 prosent, mens den såkalte kjerneinflasjonen ifølge PCE-målet skulle være 4,7 prosent.

PCE-inflasjonen er det viktigste inflasjonsmålet USAs sentralbank bruker når den tar beslutninger om pengepolitikken.

(NTB)

Annonse
Sier opp toppjobb
Det danske finanstilsynets avgåtte toppsjef Jesper Berg. Foto: NTB

Sier opp toppjobb

Jesper Berg sier opp som toppsjef i Finanstilsynet i Danmark.

Det opplyser Finanstilsynet på sine hjemmesider.

- Det har vært en fantastisk opplevelse å være leder for tilsynets 400 medarbedere i nesten åtte år. Men det er også en tøff jobb, som stiller store krav og sliter på en, sier Berg.

Han blir 64 år i april, og vil nå bruke mer tid med familien.

Ifølge tilsynet er Berg gått ut i påskeferie, og han har ingen flere kommentarer akkurat nå, melder blant andre Finans.

Annonse

Prisene presses opp

Prisveksten kommer til å ende på 4,9 prosent i år, lyder det sist oppdaterte anslaget fra Teknisk beregningsutvalg (TBU).

Det er opp fra 4,8 i forrige anslag.

Inflasjonen landet på 5,8 prosent i fjor.

Teknisk beregningsutvalg ledes av SSB-direktør Geir Axelsen. Han har med seg medlemmer fra arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene, og TBU-tallene spiller derfor en viktig rolle inn i lønnsoppgjøret.

Forhandlingene mellom LO og NHO ble brutt i går. Oppgjøret går til mekling over påske.

Mens NHO krever at bedriftenes konkurranseevne ikke må svekkes, krever LO lønnstillegg som minst holder tritt med prisveksten. Så når TBU-tallene justeres opp, får det en direkte betydning for LOs krav i det pågående lønnsoppgjøret.

Annonse