Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Telenor kutter 200 ansatte
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Telenor kutter 200 ansatte

Telenor omorganiserer og kutter 200 stillinger, framgår det av en pressemelding fra selskapet.

- Vi ønsker å være enda mer kundefokuserte og fremstå tydelig som ett Telenor, uavhengig om du er bredbånds-, TV- eller mobilkunde hos oss. Samtidig skal vi øke verdiskapingen og effektivisere måten vi jobber på. Derfor gjør vi endring på noen av divisjonene våre, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør for Telenor Norge.

Telenors skriver videre at deres suksess kommer som en konsekvens av at det er endringsvillig og har ligget i forkant av den teknologiske utviklingen.

- Bransjen vår er i konstant endring med rask digitalisering, og det medfører at også vi må omstille oss i takt med både utvikling i kundebehov og teknologi. Samtidig har vi et behov for kostnadsfokus i en situasjon der prisnivået på mange av våre innsatsfaktorer har økt kraftig, sier Engebretsen.

Organisasjonsendringene fører til en bemanningsreduksjon av fast ansatte i størrelsesorden 200 årsverk, heter det i meldingen.

- Endringene vi nå gjennomfører innebærer at vi får færre ledere og flatere struktur, samt at roller og arbeidsmåter blir endret for at vi skal levere på de målene vi har satt oss. Omstillingsprosesser som dette er krevende for de berørte. Det er likevel helt nødvendig at vi fornyer oss og skaper økt verdi for kundene, samtidig som vi ivaretar Telenors konkurransekraft i en utfordrende tid preget av høy makroøkonomisk usikkerhet, sier Engebretsen.

Fast ansatte som blir berørt av bemanningsreduksjon vil få tilbud om sluttavtale med omstillingsbistand.

Annonse

NHO-topp innrømmer: Sindre Finnes fikk jobbe politisk mens kona var statsminister

Det er overfor VG at Stein Lier-Hansen, direktør i Norsk Industri, kommer med innrømmelsen.

Han bekrefter nå at Finnes jobbet med grønn transport og en storsatsing på legemiddelindustri i Norge.

Innrømmelsene er i strid med det NHO-direktøren har sagt tidligere. Han har oppgitt at Finnes hadde hatt en svært avgrenset rolle og ikke deltok i noe påvirkningsarbeid mens Solberg ledet landet.

Norges Bank øker kronesalget

Norges Bank fortsetter å øke kronesalget. Etter kronesalg på 1,1 milliarder kroner per dag i september, økes kronesalget til 1,2 milliarder per dag i oktober.

Det er litt under anslagene til DNB, som ventet et kronesalg på 1,3 milliarder.

Annonse

Nav: Fortsatt lav ledighet

Tallene for september viser at 63 200 personer var registrert som ledige eller på søk etter arbeid hos Nav i September. Det skriver nav i en pressemelding fredag.

- Det er lite endringer i arbeidsledigheten i september. Ledigheten holder seg lav, og det er fortsatt mange ledige stillinger som trenger å fylles. Det stramme arbeidsmarkedet vi har hatt siden høsten 2021 har bidratt til at mange har kommet i jobb. Likevel er det både rom og muligheter for å inkludere enda flere, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holt i pressemeldingen.

Norges mest folkerike kommune, Oslo, har høyest bruttoledighet med 2,7 prosent av arbeidsstyrken, skriver Nav.

Tesla saksøkes for trakassering

En amerikansk tilsynsmyndighet anklager i et søksmål Tesla for å ha tillate «gjennomgående» rasisme på selskapets fabrikk i Silicon Valley.

Svarte ansatte ved Teslas fabrikk i Fremont i California har med jevne mellomrom blitt utsatt for rasistiske fornærmelser siden minst 2015, heter det i søksmålet anlagt av tilsynsmyndigheten Equal Employment Opportunity Commission (EEOC).

- Den rasistiske oppførselen var hyppig, pågående, upassende, uønsket og fant sted blant alle vakter, avdelinger og stillinger, skriver kommisjonen.

Videre heter det at det ble tagget hakekors, renneløkker og rasistiske trusler, og at svarte ansatte jevnlig ble kalt rasistiske ting, blant dem n-ordet og «monkey».

Arbeidsledere og sjefer ved fabrikken skal angivelig ha vært vitne til rasistisk trakassering uten å gjøre noe, og Tesla gjorde ikke nok for å ta tak i problemene, ifølge søksmålet.

Svarte Tesla-ansatte som klagde på trakasseringen, opplevde at de fikk nye og uønskede arbeidsoppgaver eller vakter, at det ble fremmet urimelige klager mot dem eller at de ble sagt opp, ifølge søksmålet.

Tesla har ikke besvart henvendelser fra AFP og Reuters om søksmålet.

Selskapet ble saksøkt av California for lignende anklager om rasisme ved samme fabrikk i 2022. I en pressemelding den gang skrev Tesla at selskapet «er imot alle typer diskriminering og trakassering» og at det er forpliktet til at arbeidsplassen skal være «trygg, hensynsfull og inkluderende».

Flere kvinnelige Tesla-ansatte gikk også til søksmål i 2021 med anklager om seksuell trakassering ved Fremont-fabrikken, og en svart ansatt fikk millioner av dollar i oppreisning i en annen rasismesak.

(NTB)

Annonse