Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Advarer: - Kommer til å gjøre vondt
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Advarer: - Kommer til å gjøre vondt

- Et tilbakeslag i dansk økonomi i 2023 er uunngåelig. Vi har fortsatt veldig høy inflasjon, og som et motsvar hever sentralbankene renta. Begge deler påvirker etterspørselen. Det kommer til å gjøre vondt før vi ser mot lysere tider.

Det sier Morten Granzau, visedirektør og sjef for økonomisk politikk og analyse i Dansk Industri til den danske avisa Finans.dk.

Dansk Industri er Danmarks største nærings- og arbeidsgiverorganisasjon.

Også Tore Strammer, sjeføkonom i Dansk Erhverv, en annen dansk nærings- og arbeidsgiverorganisasjon, ser heller ikke positivt på dansk økonomis nære framtid.

- Den ekstremt lave tilliten i næringslivet er et tydelig varsel om at dansk økonomi er på vei inn i en resesjon, sier han til avisa.

Uttalelsene kommer etter at Dansk Erhverv tirsdag publiserte sin konjunkturrapport, der de måler tilliten i dansk næringsliv.

En verdi under 100 indikerer en nedgang i næringslivet, mens en verdi over 100 indikerer en framgang.

Fra desember til januar steg tilliten fra 85,7 til 87. Og selv om verdien steg litt, er det på det laveste det har vært siden finans- og koronakrisen, bortsett fra én måned i 2012.

Annonse

Finnes vil være åpen om aksjehandler

Det melder advokatfirmaet Elden i en pressemelding.

«Sindre Finnes har hele veien sagt at han ønsker å bidra til åpenhet omkring sine aksjehandler der hvor det er relevant. Advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma er i dialog med børsen og bankene om utlevering av alle data om Finnes’ sine aksjehandler», står det.

Erna Solberg og ektemannen har fått kritikk for å utelate informasjon fra aksjeoversikten som ble offentliggjort for nøyaktig to uker siden. Det inkluderer både klokkeslett for handler og aksjekurs på handelstidspuktet.

I pressemeldingen fra Elden Advokatfirma nektes det fortsatt for at denne informasjonen er enkel å hente ut.

«I motsetning til hva som er hevdet i media er det ingen enkel oppgave å hente ut disse opplysningene 10 år bakover i tid. Det har vist seg både tidkrevende og komplisert å innhente, sammenstille og kvalitetssikre denne informasjonen, på tross av meget konstruktiv dialog med finansinstitusjonene. At omfanget er omfattende, har vært kjent hele veien», står det.

Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder
Foto: NTB

Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder

Vatshaug erstatter Erlend Hanstveit, som nylig ble statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Niso har 1700 medlemmer fordelt på fotball, håndball, ishockey og individuelle idretter. Vatshaug kommer fra jobben som fagansvarlig for klubbutvikling i NFF.

Karoline Dyhre Breivang har ledet Niso på midlertidig basis etter at Hanstveit sluttet.

- Kristoffer har gjort en kjempejobb for NFF og utviklet kvalitetsklubb på en meget god måte. Det er veldig fint at våre ansatte er så attraktive også for denne type jobber, det sier litt om at vi er en kompetent bedrift med mange gode ansatte. Så har fotballen en så stor posisjon i NISO, så vi er glade for at de velger en med stor kunnskap og kjennskap til det. Vi takker Kristoffer for innsatsen og ønsker lykke til videre, sier fotballforbundets generalsekretær Karl-Petter Løken.

Vatshaug har en lang aktiv fotballkarriere bak seg. Han spilte for Molde, Start og Bodø/Glimt.

Han har tidligere vært tillitsvalgt, styremedlem og medlem av forhandlingsutvalget til Niso. Vatshaug sier han ble trigget av Niso-jobben.

- Jeg kjenner organisasjonen godt fra tidligere, og jeg liker utfordringer. Jeg tror dette kommer til å utfordre meg masse og kan utvikle meg videre, så det kjennes veldig riktig nå. Jeg gleder meg, sier Vatshaug i en uttalelse.

Det er ikke kjent hvilken dato Vatshaug starter i den nye jobben.

(NTB)

Annonse
Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking
ETTERFORSKES: Bernard Arnault. Foto: NTB

Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at de etterforsker mistenkelige transaksjoner mellom den franske milliardæren og forretningsmagnaten Bernard Arnault og den russiske forretningsmannen Nikolai Sarkisov.

Det melder Reuters, som oppgir at bakgrunnen er mistanke om hvitvasking.

Det franske avisa Le Monde, som viser til finansiell etterretning i Frankrike, rapporterte torsdag at Sarkisov hadde kjøpt seg eiendom på et luksuriøst feriested i Alpene via en transaksjon der Arnault, gjennom et av sine selskaper, hadde gitt et lån.

Arnault står bak luksusselskapet LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton og Christian Dior. Reuters har bedt om en kommentar fra begge parter.

Den franske milliardæren ønsker ikke å kommentere påstandene, mens det ikke har lykkes Reuters å komme i kontakt med Sarkisov.

Les hele saken

«Ulven i kasjmir»: - Enormt

NHO-topp innrømmer: Sindre Finnes fikk jobbe politisk mens kona var statsminister

Det er overfor VG at Stein Lier-Hansen, direktør i Norsk Industri, kommer med innrømmelsen.

Han bekrefter nå at Finnes jobbet med grønn transport og en storsatsing på legemiddelindustri i Norge.

Innrømmelsene er i strid med det NHO-direktøren har sagt tidligere. Han har oppgitt at Finnes hadde hatt en svært avgrenset rolle og ikke deltok i noe påvirkningsarbeid mens Solberg ledet landet.

Annonse