Slik har Gustav Witzøe bygget gigantformuen
Han startet med et konkursbo og én konsesjon, da laksenæringa lå nede. Nå er han blant landets rikeste - og raser mot grunnrenteskatten. Ord..
Russland: Vil at folk jobber gratis
For å styrke krigsinnsatsen.
Vil innskrenke utepilsen - bransjen i harnisk
I dag kan du nyte utepils i København fram til midnatt. Det vil politikerne ha en slutt på.
Enighet om prinsippavtale
Etter lang tid med forhandlinger mellom lederen for det republikanske flertallet i Representantenes hus, Kevin McCarthy, og president Joe Bi..
Gir bort huset
Petter Bjørgums hus er opptil 200 år gammelt. Nå gir han det bort. - For bra til å bli ødelagt, sier han til Dagbladet.

Advarer: - Kommer til å gjøre vondt
- Et tilbakeslag i dansk økonomi i 2023 er uunngåelig. Vi har fortsatt veldig høy inflasjon, og som et motsvar hever sentralbankene renta. Begge deler påvirker etterspørselen. Det kommer til å gjøre vondt før vi ser mot lysere tider.
Det sier Morten Granzau, visedirektør og sjef for økonomisk politikk og analyse i Dansk Industri til den danske avisa Finans.dk.
Dansk Industri er Danmarks største nærings- og arbeidsgiverorganisasjon.
Også Tore Strammer, sjeføkonom i Dansk Erhverv, en annen dansk nærings- og arbeidsgiverorganisasjon, ser heller ikke positivt på dansk økonomis nære framtid.
- Den ekstremt lave tilliten i næringslivet er et tydelig varsel om at dansk økonomi er på vei inn i en resesjon, sier han til avisa.
Uttalelsene kommer etter at Dansk Erhverv tirsdag publiserte sin konjunkturrapport, der de måler tilliten i dansk næringsliv.
En verdi under 100 indikerer en nedgang i næringslivet, mens en verdi over 100 indikerer en framgang.
Fra desember til januar steg tilliten fra 85,7 til 87. Og selv om verdien steg litt, er det på det laveste det har vært siden finans- og koronakrisen, bortsett fra én måned i 2012.

Fly måtte snu på vei til Malaga
Et fly på ustø kurs har fått oppmerksomhet i Danmark i morgentimene søndag. Flyet skulle sørover til Malaga på Spanias solkyst og lettet fra Billund på Jylland klokka 7.35.
Etter en tilnærmet u-sving på Danmarks vestkyst satte flyet isteden kurs østover. Ved 9-tida sirkulerte flyet over Nyborg på Danmarks midtre øy Fyn, ifølge den danske avisa B.T.
«Og hvis man kan sin geografi, så ligger Nyborg ikke på veien til Malaga fra Billund» skriver avisa.
Nå er flyet på vei ytterligere øst, for å lande i København. Det bekrefter flyselskapet Jettime.
- Det skyldes noe teknikk på flyet som ikke er i orden. Det er en helt normal prosedyre at vi lander på en lufthavn i nærheten og tar våre forholdsregler, sier Jettimes pressesjef Birthe Madsen til B.T.
Flyselskapet vet ikke nøyaktig hva som er galt med flyet.

Russland: Vil at folk jobber gratis
I sin daglige oppdatering skriver den britiske militære etterretningen at myndighetene nå ber folk flest om aktivt å være selvoppofrende for krigsinnsatsen.
I forbindelse med dette har propagandisten Margarita Simonyan oppfordret russere til å jobbe to ekstra timer daglig i ammunisjonsfabrikker, i tillegg til den vanlige jobben.
I tillegg har russiske statlige medier og næringslivssammenslutninger bedt landets finansdepartement om å innføre seksdagersuke, tilsynelatende uten kompensasjon.
Fra den britiske etterretningens ståsted er dette tegn på at den offentlige debatten nå dreier bort fra dem som kritiserer «spesialoperasjonen» i Ukraina, til selvoppofrelse til støtte for krigen.
De ser også likheter med retorikk fra sovjettida, med sine mange påbud for borgerne. I tillegg tyder alt dette på at lederskapet «høyst sannsynlig» ser økonomi som en nøkkel til å vinne krigen.

Ikea varsler pris-nedsetting
Ikea melder om gode resultater, og nå kommer de med en god nyhet til kundene, skriver Aftonbladet, som siterer nyhetsbyrået TT.
- Vi tror at vi i løpet av de kommende årene vil kunne være enda mer aggressive og senke prisene, sier Ikea-sjef Jesper Brodin til TT.
Han trekker fram hjemmekontor etter pandemien som en mulig årsak til de gode resultatene. Hjemmet har blitt en viktigere arena, i tillegg til at Ikea historisk sett går bra i vanskelige tider, sier Brodin videre til nyhetsbyrået.
- Hvis vi går tilbake til finanskrisen i 2008 og andre lavkonjunkturperioder, har vi alltid tatt markedsandeler. Men det er ikke sikkert vi hadde vokst dersom vi ikke hadde fulgt de økonomiske trendene.