Kan rasere Trumps «fantasiverden»
Allerede i forrige uke slo en dommer i New York fast at eks-president Donald Trump har bedrevet omfattende bedrageri over mange år. Denne uk..
Tjener rått på rentebrems
Bankene bruker åtte ganger så lang tid på å øke renta på innskudd som på lån. Forbrukerne går glipp av hundrevis av millioner, ifølge Forbru..
- Jula blir tøffere i år
I over et år har lommeboka vært slunken for mange. For dem med aller dårligst råd kan det bli verre framover.
Milliardgjeld: Sunket i jorda
Den danske eiendomsspekulanten har droppet å møte i retten tre ganger.
Investerte i statsråd-favoritt
Mens Erna Solbergs regjeringskolleger igjen og igjen roste solenergiselskapet Scatec, tjente ektemannen gode penger på investeringen sin i s..

Fjerner bilder: - Triggende
Da en turist fra Sør-Korea klatret opp på fjellet Reinebringen i Lofoten mandag, måtte han reddes ned derfra igjen i en storstilt redningsaksjon.
Turisten tok turen oppover på fjellet fordi han hadde sett bilder av det i sosiale medier.
Nå tar Destinasjon Lofoten grep, og fjerner bilder fra Reinebringen som viser nordlys, som lå ute på nettsidene deres.
Det skriver NRK.
- Bildene er triggere for å kunne dra dit. Så må vi prøve å gi folk andre alternativ for å ta disse bildene, sier reiselivssjef Line Renate Samuelsen i Destinasjon Lofoten til statskanalen.
Bare i januar har det vært to redningsaksjoner på fjelltoppen, til tross for at kommunen har satt opp skilt om at folk ikke skal gå der på vinteren. I sommer mistet en ung turist livet der.
Tiltalt for grovt underslag
En ansatt ved Sparebank 1 i Trøndelag ble i januar siktet for underslag og hvitvasking av millioner.
Nå er han tiltalt, skriver DN.
Han skal ha underslått 75 millioner kroner fra banken i vinter.
-Tiltalen er som forventet, sier mannens advokat og forsvarer, Christian Wiig til avisa.
I en pressemelding skriver Trøndelag politidistrikt at tiltalen er alvorlig.
- Det er imidlertid for tidlig å si noe om straffenivået i saken. Saken vil sendes til tingretten for beramming mandag 2. oktober, og så er det retten som må vurdere om det er grunnlag for å domfelle tiltalte i saken. Påtalemyndigheten har ingen ytterligere kommentarer til tiltalebeslutningen, sier statsadvokat Eli Reberg Nessimo.
Les hele saken
Avstemning i Senatet: Ingen nedstengning i USA
Senatet har gitt grønt lys til et midlertidig budsjett som opprettholder finansieringen av statsapparatet i 45 dager. Dermed blir det ingen nedstengning i USA.
Etter langvarig tautrekking i Representantenes hus, vedtok kammeret omsider lørdag et budsjettforslag. Senatet behandlet det senere lørdag, og det gikk gjennom også der med stort flertall.
Det ventes at president Joe Biden godkjenner forslaget.
Det er i det midlertidige budsjettet også avsatt penger til katastrofehjelp til områder i USA som rammes av naturkatastrofer.
Men det er ikke avsatt penger til militær eller annen økonomisk støtte til Ukraina. Demokratenes senatsleder Chuck Schumer sier at han og republikanernes senatsleder Mitch McConnell er enige om å behandle dette separat.
Bransjene med flest konkurser
Antall konkurser i september er 1,9 prosent høyere sammenlignet med samme periode i 2022. Hittil i år har ligger antall konkurser 22 prosent over samme periode i fjor
Tall fra beslutningsdata- og analyseselskapet Dun & Bradstreet viser at totalt 372 bedrifter har stengt dørene i Norge i september.
Antall konkurser i september er dermed 1,9 prosent høyere sammenlignet med samme periode i 2022, opplyser selskapet i en pressemelding.
Hittil i år har det vært spesielt sterk økning i konkursene i detaljhandelen og hotell- og restaurantbransjen med henholdsvis 52 og 42 prosent.
- Nordmenn har blitt mer forsiktige med forbruket, noe lavmarginbransjer merker, sier analytiker Kari Mette Almskog hos Dun & Bradstreet.
Totalt antall konkurser hittil i år er nå på 3311, hvilket er 22 prosent mer enn samme periode i 2022, men fortsatt mindre enn i årene før pandemien. I første kvartal var antall konkurser svært høyt, men det har sunket siden april.
(NTB)
Finnes vil være åpen om aksjehandler
Det melder advokatfirmaet Elden i en pressemelding.
«Sindre Finnes har hele veien sagt at han ønsker å bidra til åpenhet omkring sine aksjehandler der hvor det er relevant. Advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma er i dialog med børsen og bankene om utlevering av alle data om Finnes’ sine aksjehandler», står det.
Erna Solberg og ektemannen har fått kritikk for å utelate informasjon fra aksjeoversikten som ble offentliggjort for nøyaktig to uker siden. Det inkluderer både klokkeslett for handler og aksjekurs på handelstidspuktet.
I pressemeldingen fra Elden Advokatfirma nektes det fortsatt for at denne informasjonen er enkel å hente ut.
«I motsetning til hva som er hevdet i media er det ingen enkel oppgave å hente ut disse opplysningene 10 år bakover i tid. Det har vist seg både tidkrevende og komplisert å innhente, sammenstille og kvalitetssikre denne informasjonen, på tross av meget konstruktiv dialog med finansinstitusjonene. At omfanget er omfattende, har vært kjent hele veien», står det.