Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Reagerer på bot: - Heksejakt
Foto: Stayclassy

Reagerer på bot: - Heksejakt

Tidligere daglig leder for StayClassy, Thomas Holstad, må betale 100 000 kroner for brudd på markedsføringsloven, og 200 000 kroner for hver gang han gjentar lovbruddene i framtiden, skriver Forbrukertilsynet i en pressemelding.

– Lovbruddene anses like fullt som grove, spesielt siden Forbrukertilsynet har gitt omfattende veiledning, sier Forbrukertilsynets direktør Trond Rønningen.

Holstad har opplyst at hans økonomiske situasjon er endret som følge av konkursen i Stayclassy. Dette er bakgrunnen for at tilsynet har nedjustert gebyret fra 400 000 til 100 000 kroner.

Som Børsen har omtalt tidligere, sendte Forbrukertilsynet ut varsel om økonomiske sanksjoner til Stayclassy og selskapets daglige leder, Thomas Holstad, i desember.

Bakgrunnen for varselet var at Forbrukertilsynet mente at Stayclassy ikke hadde opplyst om førpriser, og markedsførte prisbesparelser som ikke var reelle.

Forbrukertilsynet valgte å avslutte saken mot Stayclassy AS på grunn av at selskapet har gått konkurs, men de opprettholdt saken mot Holstad. Han må nå betale 100 000 kroner i gebyr.

I tillegg blir Holstad ilagt gebyrer på 200 000 kroner hver gang han gjentar de samme lovbruddene i framtiden.

– Dette er for å forhindre at Holstad skal gjenta de samme lovbruddene i fremtiden. Det gjelder også om han starter opp nye selskap, sier Rønningen i pressemeldingen.

Thomas Holstad er kritisk til gebyret.

- Forbrukertilsynet har i denne saken veiledet Stayclassy til å bruke ordet rekordbillig isteden for førpriser. Men for så i etterkant si at det ble feil og varsle om bot, fordi vi ikke fremviste førpriser.

- Jeg fortjener ikke denne heksejakten eller boten, sier han i en SMS til Børsen.

Holstad opplyser Børsen at han har anket saken videre til Markedsrådet.

Annonse
Fortsatt skyhøyt over målet
Foto: Reuters/Leah Millis/NTB

Fortsatt skyhøyt over målet

Den såkalte PCE-inflasjonen falt til 5 prosent i USA i februar, ned fra 5,4 prosent måneden i forveien. Nedgangen er større enn ventet.

Kjerneinflasjonen sank ifølge PCE-målet (personal consumption expenditure) til 4,6 prosent, ned fra 4,7 prosent i januar, skriver Bloomberg.

Analytikere hadde på forhånd ventet at PCE-inflasjonen ville ligge på 5,1 prosent, mens den såkalte kjerneinflasjonen ifølge PCE-målet skulle være 4,7 prosent.

PCE-inflasjonen er det viktigste inflasjonsmålet USAs sentralbank bruker når den tar beslutninger om pengepolitikken.

(NTB)

Annonse
Sier opp toppjobb
Det danske finanstilsynets avgåtte toppsjef Jesper Berg. Foto: NTB

Sier opp toppjobb

Jesper Berg sier opp som toppsjef i Finanstilsynet i Danmark.

Det opplyser Finanstilsynet på sine hjemmesider.

- Det har vært en fantastisk opplevelse å være leder for tilsynets 400 medarbedere i nesten åtte år. Men det er også en tøff jobb, som stiller store krav og sliter på en, sier Berg.

Han blir 64 år i april, og vil nå bruke mer tid med familien.

Ifølge tilsynet er Berg gått ut i påskeferie, og han har ingen flere kommentarer akkurat nå, melder blant andre Finans.

Annonse

Prisene presses opp

Prisveksten kommer til å ende på 4,9 prosent i år, lyder det sist oppdaterte anslaget fra Teknisk beregningsutvalg (TBU).

Det er opp fra 4,8 i forrige anslag.

Inflasjonen landet på 5,8 prosent i fjor.

Teknisk beregningsutvalg ledes av SSB-direktør Geir Axelsen. Han har med seg medlemmer fra arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene, og TBU-tallene spiller derfor en viktig rolle inn i lønnsoppgjøret.

Forhandlingene mellom LO og NHO ble brutt i går. Oppgjøret går til mekling over påske.

Mens NHO krever at bedriftenes konkurranseevne ikke må svekkes, krever LO lønnstillegg som minst holder tritt med prisveksten. Så når TBU-tallene justeres opp, får det en direkte betydning for LOs krav i det pågående lønnsoppgjøret.

Annonse