Tapsprosjekt: Kan koste en formue
Den britiske prinsen har en rekke søksmål gående. Det kan føre til en gigantregning om han taper.
Varsler dollarsjokk: - Nå skjer det
Hedgefondforvalter Tor Svelland (55) mener den amerikanske dollaren for alvor nå mister sin dominans.
Reagerer på dette: - Helt hodeløst
Boligannonsen får reaksjoner for samtlige rom.
«Perfekt storm»: - Alt gikk galt
Prisen på olivenolje har nådd historiske nivåer. Nå kan det bli enda verre, advarer importør.
Russland advarer: - Kornavtalen kan kollapse
Utenriksminister Sergej Lavrov gir FN det glatte lag, og truer med trekke seg fra kornavtalen med Ukraina, dersom organisasjonen ikke oppfyl..
- Putin forsøkte å utpresse oss
- Dette handler om sikkerhet. Jeg vil berømme EU-kommisjonens president for å ha bidratt til enhet i Europa, sier statsminister Jonas Gahr Støre under et besøk Troll-A plattformen sammen med Nato-sjef Jens Stoltenberg og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.
Toppmøtet finner altså sted på et av verdens største gassfelt, 65 kilometer nordøst for Bergen.
- Det er første gang jeg er på en plattform. Det er utrolig, veldig spennende, sier von der Leyen, før hun deler ut ros:
- Norge har vært en utrolig verdifull partner for EU. Spesielt de siste 12 månedene, etter at Russland igangsatte denne forferdelig krigen. Putin forsøkte å utpresse EU ved å kutte gassforsyningen. Norge økte produksjonen og hjalp oss i en kritisk tid, sier von der Leyen.
EU-kommisjonens president legger til at de er utrolige glade for at Norge planlegger å opprettholde den høye produksjonen av gass.
Nato-sjef Jens Stoltenberg understreker at norsk gass er «livsviktig» for Europa.
- Det er viktig for økonomien og industrien, og også for sikkerheten i Europa, sier Stoltenberg.
- Vi har sett hvordan Putin har forsøkt å bruke energi som våpen.
Stoltenberg understreker at det har vært svært viktig at Norge har klart å møte den situasjon md økt produksjon.
- Putin har mislykkes i sine forsøk på å bruke energi som våpen, sier Natos generalsekretær.
Nato og EU skal nå samarbeide for å beskytte undersjøiske strukturer og oljeplattformer. Det er viktig, påpeker Stoltenberg, fordi denne viktige delen av europeisk infrastruktur, er sårbar.
- I en mer farlig verden, i en mer uforutsigbar verden, er det enda viktigere at vi står sammen, og beskytter denne ekstremt viktige infrastrukturen for vår økonomi, vårt daglige liv og vår sikkerhet, sier Stoltenberg.
Møtestedet er en demonstrasjon av samhold og samarbeid med tre av de mest sentrale aktørene med å løsrive Europa fra russisk olje og gass.

Olav Thon med Sveits-advarsel: - Et problem
Eiendomsmilliardær Olav Thon fyller 100 år 29. juni, altså om akkurat én måned.
I den anledning har han gjort et intervju med Nettavisen, hvor han blant annet uttaler seg om at en rekke norske rikinger den siste tida har flyttet til Sveits.
- Jeg tror de kommer til å få et problem med de pengene de prøver å få gjemt unna fra norske myndigheter. Det er jo i grunn det de gjør, sier han til avisa.
Sammen med smykkebutikken David-Andersen hadde han selv et firma i Sveits for mange år siden, som det ikke var lett å få ut pengene fra da de avviklet selskapet.
- Jeg skulle tro at disse milliardene som står i Sveits hos norske skatteytere, kommer de til å få vanskeligere å få plassert om igjen, sier han til avisa.
Selv syns han det er greit å ha betalt milliarder med skatt til den norske stat.
- Jeg synes det er greit. Man kan klage på mange ting, men det er mange fordeler ved å bo i Norge. Tenk bare på norsk vann. At man kan drikke av vannet i en bekk i vår natur er en gave. Jeg synes at man skal verdsettes det veldig mye høyere enn det gjøres i dag.

Varsler dollarsjokk: - Nå skjer det
Hedgefondforvalter Tor Svelland (55) sier til Dagens Næringsliv at han mener den amerikanske dollaren for alvor nå mister sin dominans.
USA har stor finansiell og geopolitisk makt på grunn av at dollaren brukes i storparten av transaksjoner. Det mener Svelland nå er i ferd med å endres.
- For ti år siden trodde jeg ikke det var mulig, men nå skjer det. Aksen Kina, Russland, Iran, Saudi-Arabia, India og Brasil flokker seg sammen, og disse landene er ikke diktert av USA på samme måte som før. Jeg frykter det som skjer, for dette gjelder ikke bare råvarer. På teknologisiden er det en ekstrem «krig» mellom USA og Kina, sier han til avisa.
Svelland er eier og investeringsdirektør i hedgefondet Svelland Capital.
Om de nevnte landene blir enige i en felles valuta, gjenstår å se. Blant annet vil Kina at yuan skal bli en global handels- og reservevaluta.
Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets tror derimot at dollarens død er overdrevet.
- Hvis det skal skje, må vi få et alvorlig sammenbrudd i det amerikanske politiske og økonomiske systemet, og sannsynligheten for det er ekstremt liten, sier han til avisa.

AP: Endelig enighet om gjeldstaket i USA
USAs president Joe Biden og kongressleder Kevin McCarthy er enige om en avtale om å heve gjeldstaket. Nå venter avstemning i Kongressen.
Ifølge Biden er avtalen et kompromiss som vil hindre katastrofalt mislighold av USAs statsgjeld.
Nå må den demokratiske presidenten og republikaneren McCarthy jobbe for å samle partifeller i begge leirer til å stemme for avtalen. USA risikerer å gå tom for penger innen 5. juni dersom republikanere og demokrater i Kongressen ikke klarer å bli enige.
Tidligere søndag sa Biden at han trodde det var gode sjanser for å få gjennom avtalen.
Det var lørdag at han og McCarthy kom til enighet om et kompromiss som blant annet innebærer utgiftskutt, noe republikanerne har krevd for å gå med på å heve gjeldstaket.
Likevel er det flere republikanere som allerede har ymtet at de ikke er fornøyde med dagens kompromiss. Senator Lindsey Graham er blant dem som er kritiske til forslaget fordi han frykter det vil svekke USAs forsvar og støtten til Ukraina.
(NTB)