Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

- USA jobber med Sveits
I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

- USA jobber med Sveits

UBS, Sveits' største bank, er i samtaler for å kjøpe kriserammede Credit Suisse, meldte Financial Times i går.

I likhet med den stengte amerikanske banken Silicon Valley Bank har Credit Suisse - Sveits' nr. 2-bank - alvorlige likviditetsproblemer.

Nå jobber amerikanske myndigheter med sin sveitsiske motpart for å forhandle fram en avtale om at UBS kjøper hele eller deler av Credit Suisse.

Det melder Bloomberg.

Det skal være i Washingtons interesse at de to slås sammen, fordi begge bankene har virksomhet i USA og anses som systemviktige i Sveits.

Det er uklart når avtalen eventuelt går i boks, men målet er å kunngjøre en avtale mellom de to bankene seinest søndag kveld, opplyser en kilde tett på prosessen til nyhetsbyrået.

Ifølge FT kan en avtale komme på plass allerede lørdag kveld.

Annonse

Regjeringens forslag til omstridt lakseskatt er klart

Regjeringen vil fremme forslaget om grunnrenteskatt på havbruk for Kongen i statsråd tirsdag, opplyser Finansdepartementet.

Like etterpå vil statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holde en pressekonferanse der de vil redegjøre for forslaget.

Regjeringen greier dermed så vidt å holde løftet om å legge fram sitt forslag til lakseskatt i løpet av marsmåneden.

Forslaget skal deretter gjennom en stortingsbehandling. Men ettersom regjeringens støtteparti SV er for en slik skatt, blir forslaget etter all sannsynlighet vedtatt.

Den omstridte skatten skapte ramaskrik i mange oppdrettskommuner langs kysten da den overraskende ble presentert i slutten av september i fjor. Da ble det bestemt at skatten skulle gjelde fra 1. januar i år, selv om innretningen ikke var klar.

Også flere Ap- og Sp-styrte kommuner har advart mot grunnrenteskatt på havbruk.

Regjeringen antydet først at skatten skulle være på 40 prosent, men i de siste signalene som har kommet fra regjeringshold, er dette blitt kraftig nedjustert til 15–20 prosent.

Fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) har påpekt at regjeringens utgangspunkt er at staten sikres inntekter på 3,65–3,8 milliarder kroner.

Høyre vedtok på sitt landsmøte i helgen å si nei til grunnrenteskatt på havbruk. SV vil på sin side ha enda høyere skatter – på både lakse- og torskeoppdrett.

I sin partiledertale til Senterpartiets landsmøte forrige helg uttrykte Vedum klokkertro på at det er riktig å innføre grunnrenteskatt på havbruk.

- Om fem-ti år kommer folk til å si at dette var rett. Akkurat som de sa på vannkraft på begynnelsen av 1900-tallet, sa partilederen.

Annonse
VG: Elkjøp-ansatte får permitteringsvarsel etter storbrann
En Elkjøp-butikk i Stathelle i Bamble kommune fikk store skader i en brann lørdag forrige uke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

VG: Elkjøp-ansatte får permitteringsvarsel etter storbrann

Lørdag kveld brant det kraftig i en Elkjøp-butikk i Stathelle i Bamble kommune.

Butikken skulle etter planen åpne onsdag denne uka. Nå blir de ansatte i stedet varslet om permittering, ifølge VG.

- Det har vært en sår helg. Det er ufattelig trist at vår nye Elkjøp-butikk som var åpningsklar, ble totalskadet under brannen som oppsto lørdag kveld. At vi nå ser oss nødt til å muligens permittere våre medarbeidere er en tung beslutning, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i
Elkjøp Norge i en mail til VG.

Les hele saken

Åpningsklar Elkjøp totalskadd

Annonse

LO har levert krav til lønnsforhandlingene

Annonse