Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Donut-sjappe konkurs
Foto: Erik Blom Erlandsen

Donut-sjappe konkurs

My Ugly Baby-filialen i Vika i Oslo er konkurs, framgår det av Brøynnøysundregistrene. Her selges blant annet Instagram-vennlige donuts. Kaféen er fortsatt åpen på Youngstoget i hovedstaden.

Det har ikke lykkes Børsen å få kontakt med daglig leder.

Advokat Bjørnar Hulbak i Rime Advokat er oppnevnt som bostyrer. Han besvarer telefonen under en joggetur torsdag kveld, og har derfor ingen dokumenter foran seg, og har således ikke så mye å si om saken.

Han opplyser imidlertid at det er snakk om et oppbud, som vil si at selskapet selv har begjært seg konkurs.

Annonse
Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking
ETTERFORSKES: Bernard Arnault. Foto: NTB

Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at de etterforsker mistenkelige transaksjoner mellom den franske milliardæren og forretningsmagnaten Bernard Arnault og den russiske forretningsmannen Nikolai Sarkisov.

Det melder Reuters, som oppgir at bakgrunnen er mistanke om hvitvasking.

Det franske avisa Le Monde, som viser til finansiell etterretning i Frankrike, rapporterte torsdag at Sarkisov hadde kjøpt seg eiendom på et luksuriøst feriested i Alpene via en transaksjon der Arnault, gjennom et av sine selskaper, hadde gitt et lån.

Arnault står bak luksusselskapet LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton og Christian Dior. Reuters har bedt om en kommentar fra begge parter.

Den franske milliardæren ønsker ikke å kommentere påstandene, mens det ikke har lykkes Reuters å komme i kontakt med Sarkisov.

Les hele saken

«Ulven i kasjmir»: - Enormt

NHO-topp innrømmer: Sindre Finnes fikk jobbe politisk mens kona var statsminister

Det er overfor VG at Stein Lier-Hansen, direktør i Norsk Industri, kommer med innrømmelsen.

Han bekrefter nå at Finnes jobbet med grønn transport og en storsatsing på legemiddelindustri i Norge.

Innrømmelsene er i strid med det NHO-direktøren har sagt tidligere. Han har oppgitt at Finnes hadde hatt en svært avgrenset rolle og ikke deltok i noe påvirkningsarbeid mens Solberg ledet landet.

Annonse

Norges Bank øker kronesalget

Norges Bank fortsetter å øke kronesalget. Etter kronesalg på 1,1 milliarder kroner per dag i september, økes kronesalget til 1,2 milliarder per dag i oktober.

Det er litt under anslagene til DNB, som ventet et kronesalg på 1,3 milliarder.

Nav: Fortsatt lav ledighet

Tallene for september viser at 63 200 personer var registrert som ledige eller på søk etter arbeid hos Nav i September. Det skriver nav i en pressemelding fredag.

- Det er lite endringer i arbeidsledigheten i september. Ledigheten holder seg lav, og det er fortsatt mange ledige stillinger som trenger å fylles. Det stramme arbeidsmarkedet vi har hatt siden høsten 2021 har bidratt til at mange har kommet i jobb. Likevel er det både rom og muligheter for å inkludere enda flere, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holt i pressemeldingen.

Norges mest folkerike kommune, Oslo, har høyest bruttoledighet med 2,7 prosent av arbeidsstyrken, skriver Nav.

Annonse