Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Nordmenn sørget for reiserekord
Det var økningen i antall reiser i Norge som bidro til rekorden. Foto: Laura Pl / Shutterstock / NTB

Nordmenn sørget for reiserekord

Nordmenn dro på rekordmange reiser i løpet av første kvartal i år.

Aldri før har vi dratt på flere reiser i eget land i et førstekvartal, mens reisene til utlandet var tilbake på samme nivå som før pandemien, melder SSB.

Ifølge reiseundersøkelsen dro nordmenn på 6,9 millioner reiser i perioden januar til og med mars i år. Dette tilsvarer en økning på 23 prosent sammenliknet med samme periode i 2022.

- Norgesferiene under pandemien ser ut til å ha gitt mersmak hos mange nordmenn. Selv om reiserestriksjonene for lengst er borte, fortsetter vi å reise i eget land som aldri før, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i SSB.

Annonse
Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder
Foto: NTB

Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder

Vatshaug erstatter Erlend Hanstveit, som nylig ble statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Niso har 1700 medlemmer fordelt på fotball, håndball, ishockey og individuelle idretter. Vatshaug kommer fra jobben som fagansvarlig for klubbutvikling i NFF.

Karoline Dyhre Breivang har ledet Niso på midlertidig basis etter at Hanstveit sluttet.

- Kristoffer har gjort en kjempejobb for NFF og utviklet kvalitetsklubb på en meget god måte. Det er veldig fint at våre ansatte er så attraktive også for denne type jobber, det sier litt om at vi er en kompetent bedrift med mange gode ansatte. Så har fotballen en så stor posisjon i NISO, så vi er glade for at de velger en med stor kunnskap og kjennskap til det. Vi takker Kristoffer for innsatsen og ønsker lykke til videre, sier fotballforbundets generalsekretær Karl-Petter Løken.

Vatshaug har en lang aktiv fotballkarriere bak seg. Han spilte for Molde, Start og Bodø/Glimt.

Han har tidligere vært tillitsvalgt, styremedlem og medlem av forhandlingsutvalget til Niso. Vatshaug sier han ble trigget av Niso-jobben.

- Jeg kjenner organisasjonen godt fra tidligere, og jeg liker utfordringer. Jeg tror dette kommer til å utfordre meg masse og kan utvikle meg videre, så det kjennes veldig riktig nå. Jeg gleder meg, sier Vatshaug i en uttalelse.

Det er ikke kjent hvilken dato Vatshaug starter i den nye jobben.

(NTB)

Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking
ETTERFORSKES: Bernard Arnault. Foto: NTB

Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at de etterforsker mistenkelige transaksjoner mellom den franske milliardæren og forretningsmagnaten Bernard Arnault og den russiske forretningsmannen Nikolai Sarkisov.

Det melder Reuters, som oppgir at bakgrunnen er mistanke om hvitvasking.

Det franske avisa Le Monde, som viser til finansiell etterretning i Frankrike, rapporterte torsdag at Sarkisov hadde kjøpt seg eiendom på et luksuriøst feriested i Alpene via en transaksjon der Arnault, gjennom et av sine selskaper, hadde gitt et lån.

Arnault står bak luksusselskapet LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton og Christian Dior. Reuters har bedt om en kommentar fra begge parter.

Den franske milliardæren ønsker ikke å kommentere påstandene, mens det ikke har lykkes Reuters å komme i kontakt med Sarkisov.

Les hele saken

«Ulven i kasjmir»: - Enormt

Annonse

NHO-topp innrømmer: Sindre Finnes fikk jobbe politisk mens kona var statsminister

Det er overfor VG at Stein Lier-Hansen, direktør i Norsk Industri, kommer med innrømmelsen.

Han bekrefter nå at Finnes jobbet med grønn transport og en storsatsing på legemiddelindustri i Norge.

Innrømmelsene er i strid med det NHO-direktøren har sagt tidligere. Han har oppgitt at Finnes hadde hatt en svært avgrenset rolle og ikke deltok i noe påvirkningsarbeid mens Solberg ledet landet.

Norges Bank øker kronesalget

Norges Bank fortsetter å øke kronesalget. Etter kronesalg på 1,1 milliarder kroner per dag i september, økes kronesalget til 1,2 milliarder per dag i oktober.

Det er litt under anslagene til DNB, som ventet et kronesalg på 1,3 milliarder.

Annonse