BørsenForsiden av Børsen

Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Går av som administrerende direktør i Unibuss
Øystein Svendsen. Foto: NTB

Går av som administrerende direktør i Unibuss

Øystein Svendsen går av som administrerende direktør i Unibuss. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Atle Rønning blir konstituert administrerende direktør i selskapet.

I pressemeldingen skriver selskapet av Svendsen slutter etter eget ønske.

- Styret er svært fornøyd med at Atle Rønning har takket ja til rollen som konstituert administrerende direktør i Unibuss. Atle har lang fartstid i bransjen, og har levert solide resultater. Vi mener han er rett person til å overta ansvaret for Unibuss i en krevende tid med store ambisjoner for elektrifisering av bussparken, sier styreleder i Unibuss, Birte Sjule i pressemeldingen.

Annonse
Advokatforeningen varsler streik – rammer hemmelige skyggeadvokater
Jon Wessel-Aas. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Advokatforeningen varsler streik – rammer hemmelige skyggeadvokater

De hemmelige, faste skyggeadvokatene som påtar seg oppdrag for PST og Etterretningstjenesten vil mandag bli tatt ut i streik.

Bakgrunnen for streiken er det foreningen mener er markante kutt i rettshjelpssatsen de siste to tiårene, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen er det snakk om et tosifret antall advokater.

Advokatene vil ikke på seg flere oppdrag i retten de neste fire ukene, opplyser foreningen.

Leder i Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas, sier til NRK at regjeringen har brutt avtalen som de hadde med regjeringen om å øke satsene.

De har hatt flere statsbudsjett å rette opp i dette, men det har de ikke gjort. Dette er rett og slett avtalebrudd, sier Wessel-Aas.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser at regjeringen har brutt avtalen de tidligere har inngått med foreningen.

- Vi har hele veien vært tydelige på at avtalen ikke fritar regjeringen fra å følge budsjett- og økonomiregelverket vårt. Vi kan ikke gi garantier for bevilgninger på denne måten fram i tid, sier hun.

(NTB)

København: Knivstikking ved moské

En person er kjørt til sykehus etter en knivstikking ved en moské nordvest i København lørdag morgen.

Det er et stort politioppbud på stedet, sier visepolitiinspektør Lasse Michelsen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 4.46.

(NTB)

Annonse

- Forsøker å sno seg unna

Regjeringen har bedt om hastebehandling av saken som forhindrer Energidepartementet i å gi nye tillatelser til olje- og gassprosjekter.

I januar tapte staten et klimasøksmål om tillatelser til utbygging av tre olje- og gassfelt. Staten har anket dommen, men mens saken pågår har ikke Energidepartementet lov å gi nye tillatelser til å bygge ut de tre olje- og gassfeltene.

VG skriver at Energidepartementet ber om at dette forbudet behandles i en egen sak. Departementet ber også om at lagmannsretten skal få anken så fort som mulig. Det er Oslo tingrett som avgjør om saken skal sendes til lagmannsretten med ønske om fortgang.

Energidepartementet skriver til VG at de ikke vil svare på spørsmål mens de jobber for en ankebehandling.

Greenpeace var en av organisasjonen som saksøkte staten. Leder Frode Pleym mener at staten forsøker å sno seg unna konsekvensene.

(NTB)

Elon Musk saksøker OpenAI
Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes / File Photo

Elon Musk saksøker OpenAI

Elon Musk saksøker OpenAI og grunnlegger Sam Altman på grunn av det han mener er «et svik» mot selskapets grunnleggende mål om å gagne menneskeheten».

I et søksmål levert inn til en domstol i San Francisco hevder milliardæren at han inngikk en avtale med Altman og medgrunnlegger Greg Brockman om at KI-selskapet, som Musk finansierte etableringen av, skulle forbli en ideell organisasjon som skulle utvikle teknologi til fordel for allmennheten.

Han mener at OpenAI, ved å innlede et samarbeid med Microsoft, har «satt fyr» på avtalen og «pervertert» selskapets formål.

- OpenAI Inc. har blitt forvandlet til et de facto datterselskap med lukket kildekode av verdens største teknologiselskap, Microsoft, heter det i søksmålet.

Videre sier at Musk selskapet nå kommer til å videreutvikle KI for å «maksimere profitten til Microsoft fremfor å gagne menneskeheten».

Musk saksøker selskapet for kontraktsbrudd, brudd på tillitsplikten og urettferdig forretningspraksis.

(NTB)

Annonse