Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Kutter prisen på boligen
FORELØPIG INGEN SALG: Dan Børge og kona Mette Akerø forsøker å selge boligen sin i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB

Kutter prisen på boligen

I begynnelsen av oktober ble det kjent at Dan Børge Akerø (69) og kona Mette Heitmann Akerø (53) har besluttet å selge sitt mangeårige hjem på Fagerborg i Oslo.

Rekkeboligen, som er i engelsk hagebystil, har et bruksareal på 357 kvadratmeter, og ble lagt ut med en prisantydning på 29 millioner kroner.

Inntil videre har ingen kjøpere slått til, og nå er prisen satt ned til 27,5 millioner kroner.

Det var Nettavisen som først omtalte priskuttet. Avisa har forsøkt å komme i kontakt med eiendomsmegler for en kommentar til saken, uten å lykkes.

Overfor Børsen opplyste eiendomsmeklerfullmektig Benjamin Ådna i DNB Eiendom at paret kjøpte eiendommen for 33 år siden. Nå ønsker NRK-veteranen og kona seg videre.

- De kjøpte i 1987 og har storkost seg i boligen, men nå står pensjonisttilværelsen for tur. De flytter til Majorstuen, hvor de har kjøpt en stor leilighet på ett plan, uttalte Ådna til Børsen i begynnelsen av oktober.

Videre forklarte han om vurderingen rundt prisen på boligen.

- Prisen er vurdert ut fra hva som tidligere er solgt i samme område.

Les hele saken

Selger Oslo-perle etter 33 år

Annonse

Svimlende tap for turistnæringen

Den globale turistindustrien kommer samlet sett til å tape 2.000 milliarder dollar i inntekter i 2021 på grunn av coronapandemien, ifølge FN-organisasjon.
Den svimlende summen tilsvarer 18.000 milliarder norske kroner.

Anslaget fra Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), som holder til i Madrid, kommer mens Europa opplever en kraftig smitteøkning og samtidig som den ny virusvarianten omicron spres til flere land.

Internasjonale flyreiser kommer til å ligge 70 til 75 prosent under rekordåret 2019. Da ble det registrert 1,5 milliarder ankomster. Nedgangen er på samme nivå som i fjor, ifølge organisasjonen.

I sommer anslo en rapport fra samme FN-organisasjon at de økonomiske konsekvensene for verdens turistnæring ville bli på over 4.000 milliarder dollar.

(NTB)

Rekordhøye strømpriser i hele landet søndag
Foto: NTB

Rekordhøye strømpriser i hele landet søndag

Analytiker i Volue Insights, Tor Reier Lilleholt, opplyser til Børsen at strømprisene i Norge søndag er rekordhøye landet over.

- I gjennomsnitt er det i dag opp mot 2 kroner kilowattimen i Sør- og Nord-Norge. Med moms, nettleie etc. er vi oppe i pluss/minus 3 kroner, forteller Lilleholt.

Han sier at strømprisen vil være høyest søndag ettermiddag, rundt klokka 17-18. Han forteller også at det er 9 av 16 prisområder på nordisk basis som denne uka har hatt det høyeste ukesgjennomsnittet noen gang. I Norge er Nord-Norge eneste unntaket, hvor det i 2010 ble registrert høyere.

Lilleholt påpeker at søndagens priser sender signaler om prisene i kommende uke.

- Vi vet at prisene skal bli betydelig høyere i morgen, sier han.

NRK melder at spotprisen på strøm vil være 2 kroner og 56 øre i Sør-Norge mandag. Det vil si at kundene må betale over 3 kroner og 80 øre per kilowattime.

Lilleholt har aldri sett liknende bevegelser, til tross for 25 år i bransjen.

- Nivåprisen er helt unik. Det er helt klart bekymringsverig og ikke gunstig for markedet.

Annonse
Slår alarm: Kan gå tom
Foto: NTB

Slår alarm: Kan gå tom

På grunn av mangelen på lastebilsjåfører står nå Storbritannia i fare for å gå tomme for vin og brennevin før jul.

Beskjeden ble offentliggjort i et brev fra The UK Wine and Spirit Trade Association, hvor de blant annet krever at regjeringen tar umiddelbare grep for å dempe virkningen av sjåførmangelkrisen.

Bransjen ønsker mer regelmessige oppdateringer fra myndighetene om hvor raskt de behandler førerprøver for tunge kjøretøy. De oppfordrer også regjeringen til å forlenge visumprogrammet som lar sjåfører fra utlandet møte mangelen på egne sjåfører.

Tall fra 2019 viser at 54 prosent av den voksne befolkningen i England konsumerer alkohol minst en gang i uka.

Høyesterett avviser Telenors anke
Foto: Shutterstock Editorial

Høyesterett avviser Telenors anke

Konkurransetilsynet vedtok fra 2018 å ilegge Telenor overtredelsesgebyr på 788 millioner kroner. Gulating langmannsrett opprettholdt vedtaket, men Telenor anket saken til Høyesterett.

Ankesaken er nå avvist. Det kommer fram i en børsmelding fra Telenor like før klokka 18 fredag.

Rettsaken mellom konkurransetilsynet og Telenor gjelder en prismodell teleselskapet hadde i en grossistavtale med Network Norway i en periode fra 2010 til 2014.

Annonse
Årets verste dag på Oslo Børs
Foto: NTB

Årets verste dag på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo børs endte ned 3,2 prosent fredag.

Hovedindeksen endte på 1 174,93 poeng.

Det er det verste børsfallet på én dag siden september 2020, ifølge E24.

Oslo Børs falt tungt fra start fredag og var ned 3,36 prosent i åpningsminuttene.

Det skjedde etter at de viktigste børsene i Asia åpnet fredagen med stor nedgang i kjølvannet av oppdagelsen av en ny coronavariant. Situasjonen har skapt stor uro blant investorene i Asia.

Blant annet har oljeprisen sunket betraktelig. Et fat nordsjøolje var nede 2 prosent mens amerikansk WTI-olje var nede rundt 2,6 prosent rundt klokka 5.30 norsk tid.

Også flyaksjene stupte etter den nedslående coronabeskjeden fra Sør-Afrika.

Fredag formiddag hadde SAS er aksjefall på nærmere 8 prosent, mens Norwegian falt drøye 9 prosent.

SAS endte imidlertid med en nedgang på 4,72 prosent. Norwegian endte ned 10,27 prosent.