Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Punger ut for millionglis
Foto: Andreas Fadum / Se & Hør

Punger ut for millionglis

Komiker og podkastprofil, Herman Flesvig (29), har sikret seg et nytt millionglis fra Mercedes-Benz.

Det melder Finansavisen.

Den stadig mer populære komikerprofilen, kjent fra «Friminutt» og «Førstegangstjenesten», har tjent gode penger de siste åra. I 2019 tok han ut lønn på 1,2 millioner, ifølge VG.

I 2020 hadde selskapet hans, Flesvig Underholdning AS, inntekter på 2,7 millioner kroner, nesten en million opp fra året før.

En del av disse pengene har han nå brukt på å sikre seg en kremversjon av Mercedes-AMG GT S fra 2015. Luksuskjøretøyet kan skilte med hele 510 hestekrefter.

Komikeren har på sin Instagram-profil postet et bilde av den mørkegrå bilen, som har påskriften «komplett spiller».

Hva komikeren betalte er ikke kjent. I 2015 var startprisen på Mercedes-AMG GT S på 1 869 400 kroner, mens den topputstyrte utgaven kostet over 2 millioner kroner.

WSJ: Kina har hjulpet Russland i krigen
Foto: CHINE NOUVELLE / SIPA / Shutterstock / NTB

WSJ: Kina har hjulpet Russland i krigen

Kina har bistått Russland med teknologi som trengs til krigføringen i Ukraina, viser handelsdata Wall Street Journal har fått tilgang til.

Dette til tross for internasjonale sanksjoner og eksportkontroller.

Tolldokumentene viser ifølge WSJ at statlige, kinesiske forsvarsselskaper har sendt navigasjonsutstyr, blokkeringsteknologi, og flydeler til sanksjonerte selskaper i Russland.

Russiske myndigheter har ikke svart på WSJs henvendelser.

- Russland har nok teknologisk potensiale til å sikre sin egen sikkerhet og utføre den spesielle militære operasjonen. Dette potensialet blir konstant forbedret, sier talsperson for Kremlin, Dmitry Peskov.

Til tross for at Russland kan produsere mange av sine grunnleggende militære behov selv, avhenger landet av å importere visse typer teknologi, som for eksempel halvledere, som er nødvendig for moderne krigføring.

Nytt skip med russisk aluminium til Norge

Fredag forrige uke la et Malta-registrert skip til kai i Oslo med flere tusen tonn aluminium fra Russland i lasten. Det er tredje gang siden invasjonen av Ukraina det skjer.

E24 får bekreftet innholdet i lasten fra daglig leder Kjetil Hansen i operatøren Seafront Logistics. De fikk oppdraget å losse skipet, som har navnet Karen.

Frakten skal til bildelprodusenten Benteler Automotive på Raufoss, viser dokumentasjon som E24 har sett.

Avsenderen, aluminiumsgiganten Rusal, ble grunnlagt av oligarken Oleg Deripaska, som er underlagt sanksjoner både i EU og USA. Etter at han imidlertid gikk med å senke eierandelen i selskapet, er ikke Rusal eller aluminiumen underlagt sanksjoner.

Dermed kan russisk aluminium fortsatt komme til norske havner, så lenge det ikke er om bord russiske skip. Lasten på Karen er den tredje russiske skipslasten med aluminium til Oslo siden mars i fjor, ifølge E24.

I mai 2022 ble norske havner stengt for russiske fartøy, med unntak av fiskefartøy, etter at Norge tilsluttet seg EUs sanksjoner.

(NTB)

18-åring vant 363 millioner i lotto
Foto: ONTARIO LOTTERY AND GAMING CORPORATION

18-åring vant 363 millioner i lotto

Den kanadiske tenåringen Juliette Lamour vant i januar topp-premien i lotto på første forsøk. Over natta ble hun 48 millioner kanadiske dollar rikere - en sum tilsvarende svimlende 363 millioner norske kroner.

Dette melder BBC.

Lamour er dermed den yngste kanadieren til å vinne en så stor premie.

Tenåringen forteller at hun hadde glemt at hun hadde kjøpt et lodd i trekningen fram til hun hørte at en person fra hjemstedet hadde vunnet den store premien.

Da hun logget inn på spillappen, begynte en jingle å spille, før ordene «Big Winner» lyste på skjermen.

- Jeg gråt - gledestårer, selvfølgelig, forteller hun.

Lamour planlegger å bruke deler av premien på utdanning. Den store drømmen er å bli lege.

Hun har også planlagt å reise rundt og oppleve verden når hun er ferdig med skolen.

- Jeg vil oppleve forskjellige land, studere historien og kulturen deres, prøve maten deres, og høre på språkene deres, sier den nå rike 18-åringen.

Får millionbot
Foto: Francis Joseph Dean / REX / Shutterstock / NTB

Får millionbot

Den populære juice- og kaffekjeden Joe & The Juice skal nå betale en millionbot til USA. Dette som følge av anklager om diskiriminering.

Flere har påstått at kjeden siden 2017 har unngått å ansette og forfremme kvinner.

Joe & The Juice hevder at de ikke er skyldige, ifølge en pressemelding fra U.S. Equal Employment Opportunity Commission. Juice- og kaffekjeden har likevel valgt å gå til forlik i saken.

Kjeden skal da betale en bot på 715 000 dollar, som tilsvarer litt over 7,2 millioner norske kroner.

Til danske Børsen sier direktør for Joe & The Juice USA, Andreas Peter Dipo Zimmermann, at det dreier seg om en gammel sak, og at 57 prosent av arbeiderne i den amerikanske avdelingen i dag er kvinner.

Han opplyser om at de også har gjort endringer i rekrutteringsprosessen for å sikre mangfold i arbeidsstyrken.

Gir oligarkpenger til Ukraina
USAs justisminister Merrick Garland har besluttet å bruke penger beslaglagt fra rike russere i USA til å støtte Ukraina. Foto: AP / NTB

Gir oligarkpenger til Ukraina

USA har besluttet å bruke penger beslaglagt fra russiske oligarker til å støtte Ukraina, opplyser justisminister Merrick Garland.

- Jeg kunngjør i dag at jeg har godkjent den første overføringen noensinne av beslaglagte russiske midler til bruk i Ukraina, heter det i en kunngjøring fra Garland, gjengitt av CNN.

Pengene er beslaglagt fra den russiske oligarken Konstantin Malofejev, som i april i fjor ble siktet for brudd på sanksjonene USA innførte etter invasjonen av Ukraina.

Pengene vil nå bli overført til amerikansk UD og benyttet til støtte for det ukrainske folk, opplyser Garland.

Malofejev har ifølge USA lenge vært en viktig støttespiller for de russiskstøttede separatistene i Øst-Ukraina. Han toppet i april i fjor USAs sanksjonsliste over 40 rike russere og selskap som omgikk de amerikanske sanksjonene.

(NTB)

Jury frikjente Elon Musk i rettssak knyttet til Twitter-melding
Foto: Reuters/NTB

Jury frikjente Elon Musk i rettssak knyttet til Twitter-melding

Juryen i rettssaken mot Elon Musk og Tesla etter en Twitter-melding i 2018 der han hevdet å kunne ta Tesla av børs, sier gründeren ikke er skyldig i svindel.

I 2018 skrev Musk på Twitter – som han siden har kjøpt – at han hadde finansieringen på plass til å kjøpe elbilprodusenten han leder og ta selskapet av børs. Mange investorer ble med på oppturen som fulgte for Tesla-aksjen, men tapte penger da kjøpet ikke ble noe av og aksjen falt igjen.

Musk havnet i trøbbel med det amerikanske finanstilsynet, og ble også saksøkt av Teslas aksjonærer, som hevdet de hadde tapt milliarder. Musk har selv i retten forsvart Twitter-meldingen.

Fredag fant en jury at Musk ikke kunne holdes strafferettslig ansvarlig, og fant ham ikke skyldig i svindel.

(NTB)

EU-landene enige om pristak

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet, opplyser diplomater til Reuters.

Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra det svenske EU-formannskapet.

Diplomater opplyser til Reuters at det også er enighet om et pristak på 45 dollar fatet på russiske rabatterte oljeprodukter som fyringsolje. Dette er i tråd med forslaget som ble lagt fram av EU-kommisjonen.

Saken ble diskutert på et møte i Stockholm fredag, der innenriks- og justisministrene i EU-landene deltok. EUs mål var å få på plass en avtale innad i unionen før G7-landenes pristak på importerte russiske oljeprodukter trer i kraft 5. februar.

Oljepristaket skal bidra til å minske Russlands inntekter fra salg av råolje til tredjeland.

Også Australia og G7-landene – som består av Canada, Japan, Storbritannia og USA i tillegg til EU-landene Frankrike, Italia og Tyskland – ble senere fredag enige om det samme pristaket.

(NTB)