Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Zuckerberg taper milliarder

I løpet av få timer har Facebook-sjef Mark Zuckerbergs personlige formue falt med nesten 7 milliarder dollar, tilsvarende 60 milliarder norske kroner, ifølge Bloomberg.

Dette etter at Facebook og flere av søsterselskapene, som Messenger og Instagram, har vært nede siden 17.30 mandag ettermiddag.

Som følge av nedetida har aksjene stupt, og ført til at den administrerende direktøren faller til nr. 5 på listen over verdens rikeste, under Bill Gates.

Zuckerbergs verdi har nå falt til 120,9 milliarder dollar. Han har mistet om lag 19 milliarder dollar i formue siden 13. september, ned fra nesten 140 milliarder dollar.

Årsaken til Facebook-problemene er ennå ikke kjent, men selskapet bekrefter selv problemene på Twitter.

- Vi er klar over at flere har problemer med tilgangen til våre apper og produkter. Vi jobber med å få alt tilbake til normalen, så raskt som overhodet mulig, og vi beklager eventuelle ulemper dette medfører, står det i en oppdatering klokka 18.22.

Zuckerberg taper milliarder
FACEBOOK: Aksjene stuper etter nedetid. Pat Benic/UPI/Shutterstock
Annonse
Tine utsetter brunost-avgjørelse
Foto: Shutterstock / NTB

Tine utsetter brunost-avgjørelse

Tine vil foreløpig ikke avgjøre om brunostproduksjonen skal flyttes. De skal spørre de tillitsvalgte om råd først.

Saken ble behandlet på et styremøte onsdag. Der kom Tine fram til å utsette strukturbeslutningen til 18. oktober.

- Det er et gjennomarbeidet underlag som skal til behandling i konsernstyret. Samtidig har vi tradisjon for å jobbe grundig i slike saker, i tett samspill med tillitsvalgte. Etter deres ønske går vi derfor i gang med en intern innspillsrunde, før sakene skal opp i Tines konsernstyre 18. oktober, sier konsernsjef Gunnar Hovland i Tine.

(NTB)

Les hele saken

Nord-Norgebanen anbefalt skrotet

Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til Tromsø og Harstad.

Utredningen blir overlevert til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) onsdag.

- Vi anbefaler en målrettet styrking av de eksisterende jernbaneforbindelsene til og fra Nord-Norge, er Jernbaneverkets konklusjon, med henvisning til Ofotbanen og Nordlandsbanen.

Direktoratet er bedt av regjeringen om å utrede en forlengelse av Nordlandsbanen nordover, men det anbefales altså ikke:

- En utbygging av Nord-Norgebanen vil både gi dårlig samfunnsøkonomisk lønnsomhet og negative virkninger for natur og miljø, klima og reindrift, konkluderer direktoratet.

Utredningen viser at en full utbygging av Nord-Norgebanen vil koste 281 milliarder kroner. Kostnaden for å utbedre de eksisterende jernbanelinjene til og fra Nord-Norge oppgis til 14 milliarder.

Samferdselsministeren har mottatt to utredninger om utvikling av transportsystemet i Nord-Norge. Det skriver Regjeringen i en pressemelding.

- Regjeringen vil utvikle Nord-Norge for fremtiden, og gode løsninger for transport er grunnleggende. Konseptvalgutredningene om transportløsninger i Nord-Norge og Nord-Norgebanen gir innsikt i behov, kostnader og samfunnsnytte, og hvilke virkninger ulike konsepter har for samfunnssikkerhet og beredskap, urfolks interesser og rettigheter, klima, natur og miljø, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

(NTB)

Annonse
Danske Bank hever rentene
Foto: Shutterstock / NTB

Danske Bank hever rentene

Danske Bank øker renten på boliglån med 0,25 prosentpoeng og innskudd inntil 0,50 prosentpoeng.

Banken begrunner økningen med utviklingen i markedet.

- Med dagens rentejustering tilpasser vi oss endringen i styringsrenten og markedsituasjonen, sier Marthine Bodd Five, leder for personmarked i Danske Bank Norge, i en pressemelding.

De nye listeprisene for utlån vil gjelde fra og med onsdag 27. september.

- Eksisterende kunder vil bli varslet om endringen i løpet av de nærmeste dagene og disse vil gjelde fra 28. november. Det er mulighet for variasjoner i renteendringen til enkelte kundegrupper, heter det i pressemeldingen.

Amerikanske myndigheter saksøker Amazon
Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Amerikanske myndigheter saksøker Amazon

USAs konkurransetilsyn FTC går til søksmål mot Amazon, som tilsynet anklager for å bruke posisjonen sin innen netthandel til å svekke konkurransen.

Søksmålet har vært ventet lenge etter årevis med anklager om at Amazon.com og andre teknologiselskaper bruker sin dominans innen nettsøk, sosiale medier og netthandel til å hindre konkurrerende bedrifter i å senke prisene. 17 delstater er med på søksmålet.

- FTC og tilsynets delstatspartnere mener at Amazons handlinger lar selskapet forhindre at rivaler og andre salgsplattformer kan senke prisene, noe som gir dårligere kvalitet for kunder, tar for mye fra selgere, hindrer innovasjon og hindrer at rivaler kan konkurrere mot Amazon på rettferdig vis, heter det i en uttalelse.

FTC anklager blant annet Amazon for å straffe nettbutikker som tilbyr lavere priser, ved å gjøre det vanskelig for kunder å finne selgerne på Amazons nettsider. I tillegg skal Amazon ha fremmet egne produkter framfor produkter fra konkurrenter som selger via Amazon.

Søksmålet kommer etter en fire år lang etterforskning og føderale søksmål mot Google og Facebook. Saken går i en føderal domstol i Seattle, der Amazon har hovedkvarter.

Amazon sier at søksmålet er urimelig, og hevder at det vil gå ut over kundene ved å føre til høyere priser og lengre leveringstid. Selskapets juridiske direktør David Zapolsky sier i en uttalelse at praksisene som FTC angriper, har bidratt til å «fremme konkurranse og innovasjon i netthandelsindustrien» og gitt større utvalg, lavere priser og hurtigere levering for kundene.

(NTB)

Annonse