Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Zuckerberg taper milliarder

I løpet av få timer har Facebook-sjef Mark Zuckerbergs personlige formue falt med nesten 7 milliarder dollar, tilsvarende 60 milliarder norske kroner, ifølge Bloomberg.

Dette etter at Facebook og flere av søsterselskapene, som Messenger og Instagram, har vært nede siden 17.30 mandag ettermiddag.

Som følge av nedetida har aksjene stupt, og ført til at den administrerende direktøren faller til nr. 5 på listen over verdens rikeste, under Bill Gates.

Zuckerbergs verdi har nå falt til 120,9 milliarder dollar. Han har mistet om lag 19 milliarder dollar i formue siden 13. september, ned fra nesten 140 milliarder dollar.

Årsaken til Facebook-problemene er ennå ikke kjent, men selskapet bekrefter selv problemene på Twitter.

- Vi er klar over at flere har problemer med tilgangen til våre apper og produkter. Vi jobber med å få alt tilbake til normalen, så raskt som overhodet mulig, og vi beklager eventuelle ulemper dette medfører, står det i en oppdatering klokka 18.22.

Zuckerberg taper milliarder
FACEBOOK: Aksjene stuper etter nedetid. Pat Benic/UPI/Shutterstock
Annonse
Solid etterlønn for Coop-topp
ETTERLØNN: Tidligere Coop-sjef Geir Inge Stokke mottar over 18 millioner fra konsert fordelt på 18 måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB

Solid etterlønn for Coop-topp

Den tidligere Coop-sjefen Geir Inge Stokke får en etterlønn på 10,83 millioner kroner fordelt på 18 måneder.

Det kommer fram i årsrapporten fra Coop som ble publisert torsdag

Stokke fikk nær seks millioner kroner i lønn, godtgjørelser og pensjonskostnad i 2022, fram til han sa opp sin stilling den 31. juli, skriver Nettavisen.

I årsrapporten heter det at Coop betaler 18 måneders fastlønn etter at arbeidsforholdet ble avsluttet. Det utgjør 10,83 millioner kroner. I Coops tilfelle dreier det seg om en konkurranseklausul, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til avisen.

Dette bekrefter Stokke overfor Dagens Næringsliv.

- Klausulen er basert på at jeg har stor innsikt i Coop sine planer og strategier. I praksis betyr dette to år der jeg ikke kan jobbe for virksomheter i direkte konkurranse med Coop, verken i dagligvarebransjen eller byggevarebransjen. Det blir jeg kompensert for, skriver han i en tekstmelding til avisen.

(NTB)

Annonse

Stockholm: Begynner med selvkjørende ferje

En selvkjørende ferje har kjørt sin første tur i Stockholm. Byen er dermed den første i verden til å ta i bruk teknologien, ifølge den norske produsenten.

En kaptein følger med på at alt går som det skal, men trenger ikke å styre ferja. Fra mandag skal MF Estelle begynne å kjøre korte ruter mellom øyer i den svenske hovedstaden.

Administrerende direktør Stein Andre Herigstad-Olsen i Torghatten, som produserer ferja, sier at målet på sikt er å gjøre den helt selvstendig.

Båten er utstyrt med radar, kameraer, laserteknologi for å skanne omgivelsene og ultrasoniske systemer. Den kombinerer informasjonen den innhenter med verktøyene for å velge kurs, opplyser operativ leder Erik Nilsson i Torghatten.

- Om en båt endrer kurs eller kan komme til å gjøre det, ser vi det på mindre enn et sekund. Så oppdateres ferjas kurs, sier han.

Prislappen for ferja er på drøyt 17 millioner kroner. Den kan frakte 30 passasjerer.

(NTB)

Annonse
Svarer etter SAS-boikott
Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke / DinSide

Svarer etter SAS-boikott

SAS stanset torsdag salget av alle produkter fra matvaregiganten Mondalez, etter at det ble klart at konsernet ble svartelistet av Ukraina.

Mondalez eier blant annet Freia, Toblerone og Daim.

Konsernet har tre fabrikker i Russland, og anklages av Ukraina for å bidra til Russlands krigskasse.

- Vi tar det bort fra vårt sortiment, og kommer til å ta inn erstatningsprodukter, sa SAS' pressesjef Tonje Sund til Børsen torsdag ettermiddag.

Nå kommenterer giganten flyselskapets boikott.

- Vi synes det er leit at SAS har tatt denne beslutningen, men det er selvsagt opp til våre kunder å bestemme hvilke produkter de velger å selge, skriver pressekontoret til Mondalez i en e-post til Børsen.

- Dette er heller ikke en unik situasjon for selskapet. Mange andre matvareselskaper har beholdt en viss virksomhet i Russland.

Selskapet understreker at de forstår at det er en følelsesladd sak - og at de respekterer de ulike meningene om den.

- Vi ønsker imidlertid å være tydelige på at Freia er en norsk merkevare, med produksjon i Norge. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norden som er produsert i Russland.

Flere aktører Børsen har snakket med torsdag, deriblant Vy, opplyser at de nå vurderer boikott.

Les hele saken

Annonse