Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Svarer på Vedum-krav: - Betyr ingenting
Foto: Vidar Ruud / Gorm Kallestad / NTB

Svarer på Vedum-krav: - Betyr ingenting

En stans i statlig bruk av PR-byråer vil ha lite å si for PR-bransjen, sier partner og seniorrådgiver Bjarne Håkon Hanssen i Kruse Larsen.

Han viser til at PR-selskapene hovedsakelig har kommuner og fylkeskommuner som kunder i offentlig sektor.

– Dette kan ikke komme overraskende på noen. For vår del betyr dette ingenting, siden vi har svært få statlige kunder, og de få vi har hatt, har vært svært avgrensede oppdrag, sier Hanssen til Vårt Land.

Han er imidlertid kritisk til tiltaket og mener staten heller burde bli flinkere til å sette krav til PR-byråene.

– Vi har vært i et par anbudsrunder med statlige virksomheter, og åpenhet og krav om åpne kundelister har ikke vært et tema eller kriterium i noen av dem, sier han.

Hanssen har selv vært statsråd i tre ulike departementer for Ap.

(NTB)

Annonse
Millionbot
Foto: Michel Spingler / AP / NTB

Millionbot

Franske myndigheter gir netthandelsgigant Amazon en bot på 3,3 millioner euro for treg oppdatering av kontrakter med tredjeparter som annonserer på plattformen.

I en uttalelse sier den franske markeds- og forbrukermyndigheten (DGCCRF) at den i desember 2021 beordret Amazon til å rette opp i en «betydelig ubalanse i kontraktsbetingelser» som kommer selskapet til gode.

Amazons frist løp ut 22. mars, og selskapet bøtelegges 90.000 euro per dag etter det. Totalsummen på 3,3 millioner euro tilsvarer like under 35 millioner kroner.

Det amerikanske selskapet er allerede ilagt bot på 4 millioner euro av en domstol i Paris i 2019 for det DGCCRF mener er urettferdige vilkår i kontraktene med tredjepartene.

Nye uregelmessigheter er avdekket i en ny granskning etter det, legger DGCCRF til.

En Amazon-talsmann sier at selskapet stadig er uenige med DGCCRFs konklusjoner, avgjørelser og den relevante straffen, og bestrider hver av dem i retten.

(NTB)

Annonse
Kampanje: XXL-sjefen går av
Foto: Terje Pedersen / NTB

Kampanje: XXL-sjefen går av

XXL Norges sjef Stine Trygg-Hauger går av etter to år i stillingen, melder Kampanje.

- Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail, sier hun til bransjenettstedet.

Trygg-Hauger startet som administrerende direktør i XXL Norge sommeren 2021.

I mai neste år skal veien gå videre til stillingen som kjededirektør i Vinmonopolet.

Annonse
TV-pastor med millioninntekt
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

TV-pastor med millioninntekt

Den omdiskuterte TV-pastoren Jan Hanvold hadde en inntekt på drøye 1,7 millioner kroner i 2021, ifølge skattelistene.

Hanvold er en norsk predikant, mediemisjonær og forretningsmann. Han har blant annet grunnlagt den kristne TV-kanalen Visjon Norge og har vært involvert i flere andre kristne mediebedrifter som Vision Bibel Center.

Hanvold har tjent gode penger på kanalen Visjon Norge, som i hovedsak er finansiert av gaver fra seerne.

Tidligere i år solgte Hanevold enda en av sine private eiendommer, til en salgssum på 9,2 millioner kroner. Kjøper var hans egen kanal, Visjon Norge, ifølge NRK.

Hanvold har ved flere anledninger cashet inn ved å selge eiendom i Visjon Norge-systemet.

Sommeren 2019 ble Visjon Norges lokaler i Drammen solgt til den svenske boligutvikleren Boverian. Selger var eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 as. Hanvold og kona Inger eide snaut 20 prosent av aksjene, skriver NRK.

Annonse
Nordmenn har fått vesentlig dårligere råd
Foto: Erik Johansen / NTB

Nordmenn har fått vesentlig dårligere råd

Folk flest har fått mindre å rutte med i tredje kvartal. Tall fra SSB viser at husholdningenes disponible realinntekt falt 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal.

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) bekrefter det de fleste har kjent på kroppen de siste månedene – vi har fått dårligere råd.

Tallene viser at norske husholdningers disponible realinntekt falt 4,3 prosent fra 2. til 3. kvartal som følge av sterk prisoppgang i 3. kvartal.

I tillegg viser tallene at husholdningenes disponible inntekt falt 1,7 prosent i 3. kvartal – her er årsaken en nedgang i formuesinntektene. Sett bort fra formuesinntektene, var disponibel inntekt tilnærmet uendret sammenlignet med 2. kvartal.

Til tross for at folk flest har fått dårligere råd, går «AS Norge» så det suser. Samlet sett for Norge, steg bruttonasjonalinntekten (BNI) 12,8 prosent fra 2. til 3. kvartal. BNI for Norge fra 2. til 3. kvartal er beregnet til rekordhøye 1.605 milliarder kroner.

(NTB)