Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

H&M stenger hovedbutikk i Stockholm
Foto: NTB

H&M stenger hovedbutikk i Stockholm

Det har blitt kjent at klesgiganten H&M stenger flaggskipbutikken i Hamngatan i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Ifølge Dagens Industri har personalet nylig blitt varslet om vedtaket.

- Det er en butikk som har spilt en veldig stor rolle i H&Ms utvikling lenge, og dette påvirker både kunder og ansatte, sier Filip Ekvall til avisen.

Nedleggelsen kommer etter at H&M kunngjorde at flere andre butikker kommer til å stenge rundt om i Sverige.

Disse inkluderer H&M butikker i Kiruna, Umeå, Lidingö og Täby utenfor Stockholm, to butikker i Malmö og en i Göteborg.

Klesgiganten stenger totalt 250 butikker over hele verden i løpet av 2022. Blant dem er selskapets butikk på Fornebu utenfor Oslo.

Både coronakrisa og kundenes endrede kjøpemønster med økt netthandel, er forklaringer på hvorfor butikkene stenger dørene.

På spørsmål fra Børsen, kan selskapet heller ikke utelukke endringer i Norge.

- For å kunne tilby gode og inspirerende handleopplevelser, møte nye forventinger fra kundene, være relevante og fortsette å lykkes i et marked i stor endring, evaluerer vi forløpende porteføljen av fysiske butikker og digitale kanaler. Dette kan føre til både nyåpninger, relokaliseringer, ombygninger eller konsolideringer, skriver Thea Kjendlie, presseansvarlig for H&M i Norge, i en epost til Børsen.

Selskapet har slitt i sommermånedene som følge av coronakrisa, og salget har falt med 16 prosent.

Les hele saken

H&M stenger 250 butikker

Annonse
Nedslående beskjed
- IKKE MULIG: Det mener toppsjefen for Qatar Airways. Foto: Noushad Thekkayil / NurPhoto / Shutterstock / NTB

Nedslående beskjed

Toppsjefen for Qatar Airways, Akbar Al Baker, er ikke særlig optimistisk når det gjelder luftfartsindustriens mål om nullutslipp innen 2050.

Han sier det ikke ligger an til at industrien når målet og omtaler det hele som en «PR-kampanje», skriver CNN.

- La oss ikke lure oss selv, sier Al Baker til kanalen, og fortsetter:

- Vi vil ikke engang nå målene vi har for 2030, det kan jeg forsikre deg om.

International Air Transport Association (IATA) har forpliktet seg til å øke bruken av bærekraftig flydrivstoff (SAF) innen 2030, med et mål om netto nullutslipp innen 2050.

Målene er urealistiske, ifølge Al Baker, gitt de volumene av SAF som nå produseres. Han mener luftfartsindustrien nekter å innse at framgangen i prosessen går for sakte.

- Det vi prøver på, er en PR-kampanje der vi sier at det skal skje, det skal bli gjort, og vil bli oppnådd - men det er ikke mulig å oppnå det, lyder Al Bakers klare beskjed.

Annonse
Stuper
Foto: Ilya Pitalev / AP / NTB

Stuper

Russlands inntekter fra olje og gass, kjernen i stormaktens økonomi, falt med nesten 36 prosent i mai - målt mot samme måned i fjor. Inntektene falt 12 prosent fra april. Det skyldes ifølge det russiske finansdepartementet en lavere oljeskatt.

Det melder Reuters.

Russlands inntekter fra olje og gass til budsjettet havnet på 570,7 milliarder rubler (77,6 milliarder kroner) forrige måned. Det er ned fra 886 milliarder rubler i mai 2022 og 647,5 milliarder rubler i april.

Nedgangen i inntekter fra olje – en enorm kilde til budsjettinntekter – vil sannsynligvis forverre et allerede stort budsjettunderskudd ettersom Russland fortsetter det de kaller sin «militære spesialoperasjon» i Ukraina, skriver Reuters.

Annonse
Kutter jobber
Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB

Kutter jobber

Spotify sier opp 200 ansatte, som tilsvarer om lag 2 prosent av arbeidsstyrken.

Det skriver CNBC.

Kuttene forventes å tre i kraft i dag, og skal være et ledd i en «omdreining» når det gjelder strømmegigantens podkast-satsing.

Kuttene ble kunngjort av Spotifys visepresident Sahar Elhabashi i et brev til ansatte. De berørte vil få «sjenerøse sluttpakker», ifølge Elhabashi.

Annonse