Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

SAS: Bråk med 300 sparkede ansatte
Foto: NTB

SAS: Bråk med 300 sparkede ansatte

Danske Radio skriver at SAS nå er i full krangel med 300 tidligere medarbeidere. Da pandemien brøt ut for over to år siden gikk 500 kabinmedarbeidere frivillig i permisjon.

De skal ha hatt en klar oppfatning om at de skulle vente tilbake til arbeidet når flyene lettet igjen.

Pandemi og nedstengning skulle vise seg å bli langvarig, og 300 av de ansatte fikk nylig vite at de blir sagt opp i juni.

- Vi står med en avtale som nå er brutt fra SAS' side, da de har valgt å ikke kalle kollegene tilbake igjen, selv om produksjonen er kommet i gang igjen. Vi opplever det helt urimelig. Vi står nå og skal ta avskjed med 300 virkelige gode, lojale kolleger som burde det burde vært jobb og plass til. Kanskje ikke alle sammen, men i alle fall en stor del, sier formann for fagforeningen Cabin Attendands Union, Christa Ceré, til avisa.

SAS mener ikke de bryter avtalen. De bekrefter imidlertid at 300 ansatte har fått oppsigelsesbrev, og at 180 er tilbake etter permisjonsperioden.

De mener kabinpersonalet ble lovet gjeninnsettelse dersom det var behov for det.

- Det er en prosess som er i gang i overrensstemmelse med avtalen vi inngikk i begynnelsen av pandemien, da vi måtte avskjedige mange av våre medarbeidere, svarer de.

Annonse

Finnes vil være åpen om aksjehandler

Det melder advokatfirmaet Elden i en pressemelding.

«Sindre Finnes har hele veien sagt at han ønsker å bidra til åpenhet omkring sine aksjehandler der hvor det er relevant. Advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma er i dialog med børsen og bankene om utlevering av alle data om Finnes’ sine aksjehandler», står det.

Erna Solberg og ektemannen har fått kritikk for å utelate informasjon fra aksjeoversikten som ble offentliggjort for nøyaktig to uker siden. Det inkluderer både klokkeslett for handler og aksjekurs på handelstidspuktet.

I pressemeldingen fra Elden Advokatfirma nektes det fortsatt for at denne informasjonen er enkel å hente ut.

«I motsetning til hva som er hevdet i media er det ingen enkel oppgave å hente ut disse opplysningene 10 år bakover i tid. Det har vist seg både tidkrevende og komplisert å innhente, sammenstille og kvalitetssikre denne informasjonen, på tross av meget konstruktiv dialog med finansinstitusjonene. At omfanget er omfattende, har vært kjent hele veien», står det.

Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder
Foto: NTB

Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder

Vatshaug erstatter Erlend Hanstveit, som nylig ble statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Niso har 1700 medlemmer fordelt på fotball, håndball, ishockey og individuelle idretter. Vatshaug kommer fra jobben som fagansvarlig for klubbutvikling i NFF.

Karoline Dyhre Breivang har ledet Niso på midlertidig basis etter at Hanstveit sluttet.

- Kristoffer har gjort en kjempejobb for NFF og utviklet kvalitetsklubb på en meget god måte. Det er veldig fint at våre ansatte er så attraktive også for denne type jobber, det sier litt om at vi er en kompetent bedrift med mange gode ansatte. Så har fotballen en så stor posisjon i NISO, så vi er glade for at de velger en med stor kunnskap og kjennskap til det. Vi takker Kristoffer for innsatsen og ønsker lykke til videre, sier fotballforbundets generalsekretær Karl-Petter Løken.

Vatshaug har en lang aktiv fotballkarriere bak seg. Han spilte for Molde, Start og Bodø/Glimt.

Han har tidligere vært tillitsvalgt, styremedlem og medlem av forhandlingsutvalget til Niso. Vatshaug sier han ble trigget av Niso-jobben.

- Jeg kjenner organisasjonen godt fra tidligere, og jeg liker utfordringer. Jeg tror dette kommer til å utfordre meg masse og kan utvikle meg videre, så det kjennes veldig riktig nå. Jeg gleder meg, sier Vatshaug i en uttalelse.

Det er ikke kjent hvilken dato Vatshaug starter i den nye jobben.

(NTB)

Annonse
Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking
ETTERFORSKES: Bernard Arnault. Foto: NTB

Milliardær og oligark etterforskes for mulig hvitvasking

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at de etterforsker mistenkelige transaksjoner mellom den franske milliardæren og forretningsmagnaten Bernard Arnault og den russiske forretningsmannen Nikolai Sarkisov.

Det melder Reuters, som oppgir at bakgrunnen er mistanke om hvitvasking.

Det franske avisa Le Monde, som viser til finansiell etterretning i Frankrike, rapporterte torsdag at Sarkisov hadde kjøpt seg eiendom på et luksuriøst feriested i Alpene via en transaksjon der Arnault, gjennom et av sine selskaper, hadde gitt et lån.

Arnault står bak luksusselskapet LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton og Christian Dior. Reuters har bedt om en kommentar fra begge parter.

Den franske milliardæren ønsker ikke å kommentere påstandene, mens det ikke har lykkes Reuters å komme i kontakt med Sarkisov.

Les hele saken

«Ulven i kasjmir»: - Enormt

NHO-topp innrømmer: Sindre Finnes fikk jobbe politisk mens kona var statsminister

Det er overfor VG at Stein Lier-Hansen, direktør i Norsk Industri, kommer med innrømmelsen.

Han bekrefter nå at Finnes jobbet med grønn transport og en storsatsing på legemiddelindustri i Norge.

Innrømmelsene er i strid med det NHO-direktøren har sagt tidligere. Han har oppgitt at Finnes hadde hatt en svært avgrenset rolle og ikke deltok i noe påvirkningsarbeid mens Solberg ledet landet.

Annonse