Advarer: - Norge på billigsalg
Investor Jan Petter Sissener mener den økonomiske politikken i Norge og den svake kronekursen fører til flere utenlandske kjøpere av norske ..
Norge verst i Skandinavia
Mens importen av russiske varer har stupt i våre naboland etter krigens utbrudd, befinner Norge seg på en skandinavisk jumboplass.
Redertopp flyttet til Sveits
Etter årevis i Storbritannia, har milliardæren nå flyttet etter storebror til Sveits.
Svartelistes av SAS
Forrige uke ble matvaregiganten som eier Freia svartelistet av Ukraina. Nå følger flykjempen SAS etter og stopper alt salg av Freia-produkte..
Kronesmell: - Flere er bekymret
En svak kronekurs går hardt ut over nordmenns lommebøker. Nå varsler varehandelen at også julehandelen kan bli dyr.

Vinmonopolets kortterminaler nede i hele Norge
Vinmonopolet har problemer med kortterminalene sine i hele Norge.
Det sier pressevakt Haldor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til VG.
Børsen er kjent med at problemene gjelder en lang rekke andre butikker også.
– Det virker som det er noe mer sentralt, flere apotek og dagligvarekjeder opplever det samme, sier Lorentzen til VG.
Pressevakt Søren Winge i Nets sier til Børsen at de er på saken.
- Vi undersøker dette nå. Jeg kan ikke si mer for øyeblikket, men vi vil komme tilbake med mer informasjon, lyder hans knappe kommentar.
Kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankAxept var ikke kjent med problemene da Børsen tok kontakt rett klokka 12.40.
Børsen oppdaterer saken

Solid etterlønn for Coop-topp
Den tidligere Coop-sjefen Geir Inge Stokke får en etterlønn på 10,83 millioner kroner fordelt på 18 måneder.
Det kommer fram i årsrapporten fra Coop som ble publisert torsdag
Stokke fikk nær seks millioner kroner i lønn, godtgjørelser og pensjonskostnad i 2022, fram til han sa opp sin stilling den 31. juli, skriver Nettavisen.
I årsrapporten heter det at Coop betaler 18 måneders fastlønn etter at arbeidsforholdet ble avsluttet. Det utgjør 10,83 millioner kroner. I Coops tilfelle dreier det seg om en konkurranseklausul, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til avisen.
Dette bekrefter Stokke overfor Dagens Næringsliv.
- Klausulen er basert på at jeg har stor innsikt i Coop sine planer og strategier. I praksis betyr dette to år der jeg ikke kan jobbe for virksomheter i direkte konkurranse med Coop, verken i dagligvarebransjen eller byggevarebransjen. Det blir jeg kompensert for, skriver han i en tekstmelding til avisen.
(NTB)
Stockholm: Begynner med selvkjørende ferje
En selvkjørende ferje har kjørt sin første tur i Stockholm. Byen er dermed den første i verden til å ta i bruk teknologien, ifølge den norske produsenten.
En kaptein følger med på at alt går som det skal, men trenger ikke å styre ferja. Fra mandag skal MF Estelle begynne å kjøre korte ruter mellom øyer i den svenske hovedstaden.
Administrerende direktør Stein Andre Herigstad-Olsen i Torghatten, som produserer ferja, sier at målet på sikt er å gjøre den helt selvstendig.
Båten er utstyrt med radar, kameraer, laserteknologi for å skanne omgivelsene og ultrasoniske systemer. Den kombinerer informasjonen den innhenter med verktøyene for å velge kurs, opplyser operativ leder Erik Nilsson i Torghatten.
- Om en båt endrer kurs eller kan komme til å gjøre det, ser vi det på mindre enn et sekund. Så oppdateres ferjas kurs, sier han.
Prislappen for ferja er på drøyt 17 millioner kroner. Den kan frakte 30 passasjerer.
(NTB)

Svarer etter SAS-boikott
SAS stanset torsdag salget av alle produkter fra matvaregiganten Mondalez, etter at det ble klart at konsernet ble svartelistet av Ukraina.
Mondalez eier blant annet Freia, Toblerone og Daim.
Konsernet har tre fabrikker i Russland, og anklages av Ukraina for å bidra til Russlands krigskasse.
- Vi tar det bort fra vårt sortiment, og kommer til å ta inn erstatningsprodukter, sa SAS' pressesjef Tonje Sund til Børsen torsdag ettermiddag.
Nå kommenterer giganten flyselskapets boikott.
- Vi synes det er leit at SAS har tatt denne beslutningen, men det er selvsagt opp til våre kunder å bestemme hvilke produkter de velger å selge, skriver pressekontoret til Mondalez i en e-post til Børsen.
- Dette er heller ikke en unik situasjon for selskapet. Mange andre matvareselskaper har beholdt en viss virksomhet i Russland.
Selskapet understreker at de forstår at det er en følelsesladd sak - og at de respekterer de ulike meningene om den.
- Vi ønsker imidlertid å være tydelige på at Freia er en norsk merkevare, med produksjon i Norge. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norden som er produsert i Russland.
Flere aktører Børsen har snakket med torsdag, deriblant Vy, opplyser at de nå vurderer boikott.
Les hele saken