Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Kjøttgigant varsler kraftig prishopp
BLIR DYRERE: Danish Crown - som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge - varsler prishopp. Foto: Keld Navntoft / NTB

Kjøttgigant varsler kraftig prishopp

Toppsjefen i Danish Crown, som er Europas største svineslakteri, kommer med en nedslående beskjed til alle kjøttelskere.

I et intervju med Finans.dk advarer han forbrukerne om at det vil komme et kraftig prishopp på selskapets kjøttprodukter. Det begrunnes med stigende inflasjon, dyrere råvarer og høye transportkostnader.

- Vi sliter hver eneste dag med å tette gapet, men vi er langt fra mål. Salgsprisene våre må betraktelig opp, sier administrerende direktør, Jais Valeur, til avisa.

Han anslår at selskapet står overfor en uforutsett ekstraregning på drøye 4,8 milliarder danske kroner i 2022. Ifølge Finans må Danish Crown heve salgsprisene med nesten seks milliarder danske kroner for å utjevne ekstrakostnadene.

Valeur bekrefter at selskapet står i en svært krevende situasjon, men uttaler seg ikke i detalj om hvor høy prisstigningen blir.

Annonse
Millionsøksmål fra Skatteetaten
SAKSØKT: Tidligere ishockeyspiller og TV-profil Erik Follestad. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Millionsøksmål fra Skatteetaten

Skatteetaten krever 1,53 millioner kroner og har tatt pant i boligen til den tidligere ishockeyspilleren Erik Follestad, melder E24.

- Jeg er en litt distré og surrete fyr og har dessverre utsatt å betale restskatten altfor lenge, sier han til nettstedet.

34-åringen er også en kjent TV-profil som deltaker i programmer som «Iskrigerne», «Skal vi danse» og «71° nord».

Etter en utleggsforretning onsdag har Skatteetaten saksøkt Follestad for et ubetalt skattekrav på 1,53 millioner kroner og tatt pant i boligen hans for skattekravet.

- Det skyldes heldigvis ikke at jeg er i noen pengeknipe. Jeg har penger til å betale kravet. Planen var å sette meg ned og få det unna før jul, nå kommer jeg til å gjøre det med det samme.

Ifølge skattelistene for 2022 hadde Follestad en skattbar inntekt på drøyt 3,8 millioner kroner og en formue på 2,3 millioner kroner.

Vil overta russiske verdier
I USA: Den britiske utenriksministeren David Cameron er på besøk i Washington D.C..Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Vil overta russiske verdier

Storbritannias utenriksminister, David Cameron, mener det er sterke argumenter for å konfiskere russiske verdier, som nå er frosset som følge av vestlige sanksjoner. Han mener disse midlene så deretter bør sendes videre til Ukraina, melder Reuters.

- Det er et veldig sterkt argument for å si: I stedet for bare å fryse pengene, la oss bruke dem på å gjenoppbygge Ukraina. Det argumentet er at dette vil være en nedbetaling på erstatningen Russland en dag vil måtte betale for den ulovlige invasjonen de har gått til, sier Cameron under et besøk i Washington D.C. torsdag.

Han er blant annet i USA for å møte den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken.

Annonse
Tidligere Statoil-sjef Arve Johnsen er død
De to tidligere Statoil-direktørene Arve Johsnen (t.v) og Harald Norvik under et arrengment i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere Statoil-sjef Arve Johnsen er død

Statoils første sjef, Arve Johnsen, døde onsdag. Han ble 89 år gammel.

Johnsen døde onsdag kveld med sine nærmeste rundt seg, opplyser Equinor til NTB.

Johnsen ledet Statoil fra selskapet ble grunnlagt i 1972 til 1988. Han kom fra stillingen som statssekretær i Industridepartementet.

– Arve Johnsen var ikke bare Statoils administrerende direktør fra 1972 til 1988, men også selskapets første ansatte. Han etablerte selskapet, formet en hel industri og endret Norge, sier Equinors konsernsjef Anders Opedal.

Statoil byttet navn til Equinor i 2018.

(NTB)

Dansk influenser gjenforent med moren
Skjermdump fra Katerina Pitzners Instagram.

Dansk influenser gjenforent med moren

Den 26 år gamle influenseren Elvira Pitzner er fremdeles anholdt i Dubai etter å ha blitt anklaget for utroskap av sin ekskjæreste Milad Saadati.

Utroskap er en straffbar handling i Dubai.

Torsdag melder den danske avisa BT at Pitzner har blitt gjenforent med sin mor Katerina Pitzner. Et bilde på morens Instagram viser hvordan de to omfavner hverandre.

Pitzner ble fengslet 1. desember i år. Hun skal ha blitt løslatt fra varetekt lørdag, men fikk likevel inndratt passet i påvente av en mulig rettssak.

Annonse