Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Røe Isaksen står fram: Betalte ikke skatt for pendlerboligen

Den tidligere kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen - nå samfunnsredaktør i E24 - betalte ikke skatt for pendlerboligen han haddde, og har nå fått varsel om skattekrav fra Skatteetaten, opplyser han overfor Aftenposten.

- Jeg fikk varselet i slutten av forrige uke, forteller han - uten å oppgi hvor stort kravet er.

Han er dermed siste ut i rekken av tidligere og nåværende stortingspolitikere som har fått krav fra Skatteetaten. Tidligere onsdag bekreftet kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) at hun får skattesmell på over 100 000 kroner – etter å ha selv tatt kontakt med Stortingsadministrasjonen og bedt om å betale mer skatt, før pendlerboligavsløringene kom.

- Jeg må innrømme at jeg fikk sjokk og kaffen i halsen da jeg i dag leste brevet fra Skattetaten. Siden jeg ba om å bli skattet av fordelen med pendlerbolig fra 2018 har jeg jo gjort det rette. Men så viser det seg at Skattetaten mener Stortinget har innberettet for lav verdi på pendlerboligen over flere år, sa hun til VG.

I går gikk også justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) ut og sa at hun har fått skattekrav på 50 000 kroner. Også Torgeir Knag Fylkesnes (SV) har fått krav mot seg.

Annonse
Nytt grep: Stopper alkoholen
KØ: Lastebilene står i kø på vei til Kaliningrad. Foto: NTB

Nytt grep: Stopper alkoholen

Konflikten rundt transport av varer til den russiske enklaven Kaliningrad fortsetter.

Kaliningrad er avhengig av å godstransport gjennom Litauen, noe som har blitt vanskeliggjort av EUs sanksjoner mot Russland. Blant annet har det blitt innført sanksjoner på transport av stål og andre bygningsmaterialer.

Nå varsler Litauen at de vil utvide sanksjonene til å også gjelde blant annet alkohol og sement, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nyheten kommer samtidig som samme nyhetbyrå erfarer at EU og Russland er i ferd med å nå et kompromiss og gjenopprette leveransene til Kaliningrad.

Flere baltiske land og Tyskland, som har soldater i Litauen, har vært redde for at russerne skal bruke militærmakt for å etablere en landkorridor til Kaliningrad.

VG: 55 flyvninger innstilt
Foto: Erik Johansen / NTB

VG: 55 flyvninger innstilt

Ifølge VG er 55 flyvninger kansellert fredag.

Antall flyvninger som er kansellert hos hvert flyselskap er følgende:
28 SAS, 17 Widerøe, 6 KLM, 2 British Airways, 1 Lufthansa og 1 med Swiss International Airlines.

Annonse
Enighet i NRK
Foto: NTB

Enighet i NRK

Litt før fristen gikk ut ved midnatt ble partene enige i oppgjøret for NRK-ansatte. Det blir dermed ikke streik hos rikskringkasteren.

– Våre medlemmer har fått samme lønnsøkning som resten av NRK, dermed er hovedkravet vårt innfridd og streik unngått, sier forhandlingsleder og nestleder Lise Olsen i LO Stat i en pressemelding litt før midnatt torsdag.

– I tillegg til de økonomiske tilleggene, har vi i meklingen fått viktige krav innfridd i vår overenskomst som styrker retten til heltidsstilling. Vi har også fått gjennomslag for en helt ny paragraf som forplikter NRK til å ivareta likestilling, mangfold og livsfasebehov, sier Trine Steen, leder i NTL NRK.

Spekter-direktør Anne-Kari Bratten sier de og NRK er glad for at det ble en enighet og at den varslede streiken ble avverget.

Streikefaren var reell, understreket Olsen overfor NTB tidligere torsdag. Hun hadde varslet et første streikeuttak for 495 medlemmer i Creo og Norsk Tjenestemannslag (NTL). Totalt omfattet meklingen 628 medlemmer i de to forbundene.

Meklingen gjaldt folk som jobber med TV- og radioproduksjon, samt administrasjon i NRK. Også Creo-organiserte medlemmer i Kringkastingsorkesteret omfattes av oppgjøret, opplyser forbundet til NTB.

For publikum ville en streik medført redusert NRK-tilbud. (NTB)

VG: Pilot-sjef: Villig til å slå SAS konkurs
Foto: NTB

VG: Pilot-sjef: Villig til å slå SAS konkurs

Pilotene i SAS er villig til å slå SAS konkurs, sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening og nestleder i SAS Pilot Group til VG.

- For oss er dette samtidig en prinsipiell kamp for grunnleggende rettigheter for arbeidstagere i Norden, sier Klokset.

SAS og pilotene forhandler nå på overtid for å unngå en streik etter at partene ikke klarte å blir enige til den første fristen 29. juni.

Den nye fristen er midtnatt natt til lørdag og dersom partene ikke blir enige kan det få katastrofale følger for flyselskapet og for mange reisende.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at det aller, aller siste vi ønsker, det er at det blir en streik. Nå er vi inne i sommerferien, og den første ordentlige sommerferien på tre år, sier Klokset til avisa.

Annonse

Norwegian og kabinforeningen enige om tariffavtale

Flyselskapet Norwegian og den norske kabinforeningen har signert en ny toårig tariffavtale for de ansatte i Norge.

Det er til sammen rett i overkant av 1.000 kabinansatte ved Norwegians fire baser i Norge, og de utgjør med det den største yrkesgruppen av ansatte i selskapet. Norwegian har baser i Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo.

- Gjennom tøffe, men konstruktive forhandlinger har vi med denne avtalen fått en harmonisering med andre yrkesgrupper i selskapet. I praksis betyr dette lønnsjustering, økt fleksibilitet, og i fortsettelsen et sterkt fokus på arbeidsmiljøet, sier Rene-Charles Gustavsen, leder av de kabinansatte i Norwegian og Compliance Performance Supervisor i Norwegian i en pressemelding.

På grunn av pandemien er det nesten fem år siden partene sist gjennomførte forhandlinger. Fremover ønsker de å samarbeide tettere.

(NTB)