Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Riksmekleren: - Planlegger møte med partene i Oslo

Det har vært stor brudulje og flere vendinger i flyteknikernes streik mot arbeidsgiverorgansasjonen NHO Luftfart.

Tidligere onsdag ble det klart at partene på ny hadde tatt kontakt med Riksmekleren.

Overfor Børsen opplyser mekler Carl Petter Martinsen at det er planlagt et møte med partene i flytekniker-streiken i Oslo torsdag.

- Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Om det blir gjennomført, er per nå litt usikkert. Jeg håper at partene kan stille i dag.

- Hva håper dere å oppnå i det eventuelle møtet?

- Jeg forholder meg til at det er en konflikt og et brudd. Jeg har som primært ønske, sammen med partene, å få til en løsning. Det er mitt anliggende.

Riksmekleren forteller at initiativet til møtet kom fra ham.

- Vi får bare se hvordan dette forløper seg. Det er en høyst uviss situasjon, og ingen signaler om at en løsning er like rundt hjørnet slik situasjonen står nå.

Hvis partene, NHO og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO), ikke kommer til enighet, vil den varslede lockouten fra NHO tre i kraft fra natt til søndag. Det medfører at alle flyteknikere som ikke allerede er i streik, nektes å gå på jobb.

Annonse
Arbeidsledigheten faller til 1,7 prosent i mai
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Arbeidsledigheten faller til 1,7 prosent i mai

Det viser ferske NAV-tall.

Ved utgangen av mai var 59 200 personer registrert som helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak hos NAV, noe som utgjør 2,0 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoledigheten, som vil si summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, består av 48 800 helt ledige (1,7 prosent av arbeidsstyrken). Ved utgangen av april var tallet til sammenlikning 53 200 (1,8 prosent).

- Etter fem måneder med økning i antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var ledigheten stabil i mai. Ledigheten øker fortsatt innen blant annet bygg og anlegg, mens den går ned i andre yrkesgrupper. Selv om etterspørselen etter arbeidskraft har falt den siste tiden, lyses det fortsatt ut mange ledige stillinger, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Saken oppdateres.

Annonse
Nettsidene til SAS har problemer – hackergruppe sier de har angrepet SAS
Foto: Annika Byrde / NTB

Nettsidene til SAS har problemer – hackergruppe sier de har angrepet SAS

Nettsidene til flyselskapet SAS har problemer. En hackergruppe sier på Twitter at de har angrepet selskapet.

SAS-nettsidene har vært nede og kommet opp igjen i morgentimene.

På Twitter skriver en hackergruppe at de har stengt ned SAS-systemene og at de krever 10 millioner dollar.

Nettsidene til SAS i Norge, Sverige og Danmark var nede i morgentimene. Ut fra Avinors nettsider ser det ikke ut til å påvirke flytrafikken.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra SAS, men har ikke lyktes foreløpig.

(NTB)

Annonse
Bunnplassering
Foto: AP / NTB

Bunnplassering

Twitter, Meta og TikTok er blant verdens største SoMe-selskaper. Samtidig er de blant selskapene med verst omdømme i USA, ifølge den ferske 2023 Axios Harris Poll-undersøkelsen.

Men helt nederst på lista ligger The Trump Organization. Det er også det eneste selskapet med «veldig svak» gjennomgående score, ifølge CNBC.

Donald Trump-selskapet gjorde det spesielt dårlig innenfor kategoriene «karakter», «tillit» og «etikk».

Nest nederst finner man den skandaleombruste kryptogiganten FTX, som kollapset tidligere i år. Deretter følger Fox News, som nylig inngikk forlik etter rettslig strid med Dominion Voting Systems.

På de neste bunnplassene ligger henholdsvis Twitter og Meta, etterfulgt av Spirit Airlines og Tiktok.

Annonse