Last ned Børsen-appen

Annonse

Børsenstudio

Kabinansatte i SAS permitteres

Som følge av pilotstreiken i SAS, vil alle kabinansatte bli permittert.

- Alle kabinansatte er nå permittert fra i dag, skriver Martinus Rokkum, styreleder i SAS Norge kabinforening (SNK), i en SMS-melding til Børsen.

Permitteringene gjelder rundt 680 kabinansatte i Norge. Dette sier Tonje Sund, presseansvarlig for SAS Norge, til Børsen.

- Permitteringer er dessverre en uungåelig konsekvens ved streik, sier Elin Roverudseter, leder i Kabinansattes Forbund.

Hun understreker videre at de kabinansatte uansett støtter SAS-pilotene i deres arbeidskamp.

Annonse
Facebook-kontoret i Norge legges ned
Foto: AP / NTB

Facebook-kontoret i Norge legges ned

Meta, eieren av Facebook, legger ned salgskontoret i Norge, skriver E24.

Meta kunngjorde forrige måned masseoppsigelser i selskapet. Norge-kontoret berøres av dette. Det er PR-byrået Släger som bekrefter dette overfor E24.

Børsen forsøkte gjentatte ganger, via både mail og telefon, å få kontakt med Rune Paulseth, sjef for Meta Norge, i forbindelse med masseoppsigelsene. Alle henvendelser forble ubesvart.

Annonse
Var verdens rikeste et øyeblikk
Foto: AP / NTB

Var verdens rikeste et øyeblikk

Siden september i fjor har Elon Musk tronet på lista over verdens rikeste. Onsdag fikk imidlertid topplasseringen et nytt navn - Louis Vuitton-sjef Bernard Arnault.

Det skyldtes et brått fall i askjeverdiene til Musk. Det tok imidlertid ikke mange minuttene før Tesla-gründereren og Twitter-eieren tok tilbake førsteplassen.

Arnault er er ifølge Forbes verdt om lag 185,7 milliarder dollar. I skrivende stund er det «bare» 100 millioner unna Musks 185,8 milliarder dollar.

Annonse
Millionbot
Foto: Michel Spingler / AP / NTB

Millionbot

Franske myndigheter gir netthandelsgigant Amazon en bot på 3,3 millioner euro for treg oppdatering av kontrakter med tredjeparter som annonserer på plattformen.

I en uttalelse sier den franske markeds- og forbrukermyndigheten (DGCCRF) at den i desember 2021 beordret Amazon til å rette opp i en «betydelig ubalanse i kontraktsbetingelser» som kommer selskapet til gode.

Amazons frist løp ut 22. mars, og selskapet bøtelegges 90.000 euro per dag etter det. Totalsummen på 3,3 millioner euro tilsvarer like under 35 millioner kroner.

Det amerikanske selskapet er allerede ilagt bot på 4 millioner euro av en domstol i Paris i 2019 for det DGCCRF mener er urettferdige vilkår i kontraktene med tredjepartene.

Nye uregelmessigheter er avdekket i en ny granskning etter det, legger DGCCRF til.

En Amazon-talsmann sier at selskapet stadig er uenige med DGCCRFs konklusjoner, avgjørelser og den relevante straffen, og bestrider hver av dem i retten.

(NTB)

Annonse
Kampanje: XXL-sjefen går av
Foto: Terje Pedersen / NTB

Kampanje: XXL-sjefen går av

XXL Norges sjef Stine Trygg-Hauger går av etter to år i stillingen, melder Kampanje.

- Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail, sier hun til bransjenettstedet.

Trygg-Hauger startet som administrerende direktør i XXL Norge sommeren 2021.

I mai neste år skal veien gå videre til stillingen som kjededirektør i Vinmonopolet.